Bin Laden sender forsterkninger

Den ettersøkte internasjonale terroristen Osama bin Laden holder på å sende forsterkninger til den islamske geriljaen med base i Tsjetsjenia, skriver avisen Izvestija.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sikkerhetskilder sier den jordanske kommandanten Khattab henvendte seg til bin Laden og ba om hjelp. Bin Laden holder på å sende 70 menn fra treningsleiren Baar-2 i Afghanistan til Tsjetsjenia, via Aserbajdsjan og Georgia.

15 mill.

Ytterligere 50 leiesoldater skal til Tsjetsjenia. De kommer fra et senter i Peshawar, Pakistan, og drar via Tyrkia.

Ifølge Izvestija ga bin Laden 15 millioner kroner til opprørerne i augst, slik at de kunne rekruttere folk til å rykke inn i Dagestan.

Leder for sikkerhetspolitiet, FSB, i Dagestan, Gasankhan Ibragimov, sier de islamske opprørerne finansieres av en hel rekke land:

- Pengene kommer fra Saudi-Arabia, Kuwait, Qatar, Syria, fra radikale organisasjoner i Pakistan, i Tyrkia og i Afghanistan.

- Ifølge våre opplysninger får de våpen utenfra, fra Georgia, fra Azerbajdsjan. Men for øyeblikket er også leveringsrutene for våpen fra Russland intakte, sa Ibragimov.

Trenes i leire

Han sa Khattab, som ledet to angrep på Dagestan, i august og september, alltid ledsages av to kameramenn.

- Hver eneste operasjon blir filmet og videoene sendes til utlandet hvor de brukes til å demonstrere for sponsorene hvordan pengene brukes, sa han.

Russiske medier sier opprørerne trenes i leire som hovedsakelig er forlagt til Tsjetsjenia og Afghanistan.

Forsvarsminister Igor Sergejev sa onsdag at tusenvis av geriljasoldater trekkes sammen på den tsjetsjenske siden av grensen mot Dagestan.

Osama bin Laden er ettersøkt for å ha stått bak bombene som sprengte de amerikanske ambassadene i Nairobi og Dar es Salaam i lufta i fjor sommer.

(NTB-AFP)