Bin Laden snakker igjen

Den arabiske tv-kanalen Al-Jazeera viste i går kveld et opptak hvor Osama bin Laden snakker om Saddam Hussein.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kanalen kringkastet søndag kveld et lydbånd, illustrert av et stillbilde av Osama bin Laden mot en mørk blå bakgrunn.

Ifølge kanalen mottok de den 47 minutter lange tapen i søndag, men redaktør Ibrahim Hilal ønsker ikke å opplyse hvordan båndet ble overlevert. Kanalen kringkastet 14 minutter av opptaket.

Og budskapet er klart:

Stemmen, som angivelig tilhører bin Laden, advarer mot å kjempe for fred i Midtøsten, og oppfordrer til å fortsette krigen mot okkupasjonsmakten i Irak, melder nyhetsbyrået Associated Press.

- Vi må frigjøre den islamske verden fra korsfarernes militære okkupasjon, ved å fortsette jihad, for Guds skyld, sier stemmen, som også kaller Midtøstenprosessen en del av en religiøs og økonomisk krig, og hevder at stormaktene vil kontrollere regionen på grunn av oljen:

- Okkupasjonen av Irak er bare begynnelsen på en full okkupasjon av de andre Gulf-statene...Gulfen er nøkkelen for å kontollere verden fra et stormaktenes synspunkt, på grunn av de store oljereservene.

Stemmen ber alle muslimer om å fortsette «jihad» - og å slå tilbake mot alle som konspirerer mot Islam.

På lydbåndet snakkes også om arrestasjonen av Saddam Hussein 13. desember.

Kanalen viste sist opptak med bin Laden 20. desember. Da anklaget han arabiske ledere som støttet USAs oppfordring til demokrati for å være «vantro agenter for USA».

SNAKKER IGJEN: Søndag kveld kringkastet den arabiske tv-kanalen Al Jazeera lydbåndopptak som skal stamme fra Osama bin Laden.