Bin Laden-taler funnet hos mistenkt

Videoer med taler av terrorlederen Osama bin Laden skal ha blitt funnet hjemme hos den antatte hovedmannen bak Bali-bomben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Indonesisk politi hevder å ha funnet diverse taler av Osama bin Laden hjemme hos den antatte hovedmannen etter Bali-bombingen i oktober. Imam Samudra mistenkes for å ha vært mannen bak terroren, og han flyttes nå til Jakarta for flere avhør, skriver BBC.

Samudra skal ha oppbevart bin Ladens taler i bøker og på videodisker i leiligheten sin i byen Solo på Java, og politiet fant også annet materiale som kan knytte ham til al Qaida-nettverket. Denne koblingen er ennå ikke bevist, men det har lenge vært spekulert om det notoriske terrornettverket kan ha vært involvert i terroraksjonene på Bali som tok livet av nesten 200 mennesker.

- Vi fant video-opptak av taler av Osama bin Laden, og militære treningsvideoer med bilder av arabere, sier den indonesiske polititjenestemannen Wahyono til BBC.

I forrige uke skal Samudra ha tilstått overfor politiet at han var hovedmannen i planleggingen av angrepet mot de populære utestedene Paddy's Bar og Sari Club, og han er også mistenkt for å ha nære forbindelser til den indonesiske ytterliggående islamistiske gruppa Jemaah Islamiah.

Funnene i Samudras leilighet blir bekreftet av den australske politisjefen Mick Keelty. Keelty advarte publikum om at det fortsatt var minst seks personer på frifot fra gruppa som gjennomførte terrorangrepet, og at flere hundre kilo av det eksplosivet bomberne brukte heller ikke var funnet.

Tidligere har politiet arrestert en person som skal ha innrømmet at han kjøpte eksplosivene til bombene, og at det var hans bil som ble brukt til å lagre bomben utenfor Sari Club 12. oktober. Samudra skal ha hatt et møte med denne mannen seks dager før terroraksjonene på Bali.

MISTENKT: Her fører indonesisk politi den mistenkte hovedmannen Imam Samudra inn i politihovedkvarteret i Jakarta.
BIN LADEN-TALER: Politiet beslagla store mengder videomateriale med blant annet taler av Osama bin Laden, og militære treningsvideoer.