SPRENGSTOFF I TRUSA: Umar Farouk Abdulmutallab forsøkte å sprenge et fly 26. desember med sprengstoff han hadde i trusa. Han hevder og ha bånd til al Qaida, noe et lydopptak som angivelig skal være av Osama bin Laden nå bekrefter. Foto:  AFP PHOTO / HO / MIKE RIMMER
SPRENGSTOFF I TRUSA: Umar Farouk Abdulmutallab forsøkte å sprenge et fly 26. desember med sprengstoff han hadde i trusa. Han hevder og ha bånd til al Qaida, noe et lydopptak som angivelig skal være av Osama bin Laden nå bekrefter. Foto: AFP PHOTO / HO / MIKE RIMMERVis mer

Bin Laden tar på seg æren for «trusebomberen»

Sier angrepene vil fortsette så lenge USA støtter Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Osama bin Laden kommer med nye trusler og tar æren for tidligere angrep i et nylig publisert lydopptak som angivelig skal komme fra al Qaida-lederen.

- Dette er en beskjed «Fra Osama til Obama», sier han på båndet, og advarer den amerikanske presidenten om at USA ikke vil få fred før det er fred i Palestina.

- Budskapet som ble gitt dere av den heltemodige krigeren Umar Farouk Abdulmutallab var en påminner om den tidligere beskjeden sendt til dere av 11. septembers helter, heter det videre.

Terrorforsøk
Nigerianeren Umar Farouk Abdulmutallab er tiltalt for å ha forsøkt å sprenge et Delta Airline-fly på vei til Detroit 26. desember. Han gikk på flyet i Amsterdam med 80 gram PETN-sprengstoff i trusa og har derfor pådratt seg kallenavnet «trusebomberen».

I opptalet henvender Bin Laden seg også direkte til amerikanerne.

- Det er urettferdig at dere har et trygt liv mens våres brødre på Gaza lider. Angrepene våre vil fortsette så lenge dere støtter Israel. Al

Ikke bekreftet Qaida-lederen sender sporadisk ut budskapene sine lest inn på bånd. Om det virkelig er bin Laden som står bak opptaket er enda ikke blitt bekreftet.

Det siste året har bin Ladens beskjeder konsentrert seg om Palestinernes lidelser. En rekke analytikere tror han er bekymret for populariteten Obama har fått i Midtøsten blant annet på grunn av løftene om å trekke seg ut fra Irak, og at han nå derfor konsentrerer seg om de tette båndene mellom USA og Israel, skriver AP.

NYE OPPTAK:  Al qaida-leder Osama bin Laden skal nok en gang ha kommet med en uttalelse. Arkivfoto: AFP PHOTO
NYE OPPTAK: Al qaida-leder Osama bin Laden skal nok en gang ha kommet med en uttalelse. Arkivfoto: AFP PHOTO Vis mer