bin Laden trolig uskadd

..men skjulestedet kan være ødelagt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det finnes ingen indikasjoner på at den fryktede terroristlederen Osama bin Laden er skadet eller drept i jordskjelvet, skriver AP.

Rammet grenseområder

Skjelvet har rammet spesielt hardt i grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan der man regner med at bin Laden gjemmer seg.

Dermed er det ikke utenkelig at skjulestedet kan være rammet.

Men myndighetene i dette området sier det er lite som tyder på at bin Laden er blitt skadet. Det samme bekrefter en amerikansk anonym tjenestemann til AP.

Rømte

bin Laden tok på seg skylda for angrepet mot New York og Washington i 2001. USA trodde de var på sporet av bin Laden i desember 2001 da afghanske tropper omringet al-Qaedas skjulested i Afghanistan. Men det lyktes bin Laden å rømme. Det er nå antatt at han lever isolert og alene for å unngå å bli tatt.

Verdens mest ettersøkte mann ble sist sett på en frigitt videotape som ble sendt ut like før valget i Afghanistan i 2004.

I SKJUL:</B> Osama bin Laden skjuler seg i de områdene der jordskjelvet har rammet hardest.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer