Bin Laden truer med nye angrep

Den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera sa i dag at den har fått et nytt opptak fra Osama bin Laden der han truer med nye selvmordsangrep mot USA og USAs allierte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Al-Jazeera har ennå ikke sendt lydopptakene, men teksten er gjort tilgjengelig for mediene.

I opptakene sender bin Laden to budskap til henholdsvis det amerikanske og det irakiske folk, der han sier at USA har endt i en hengemyr i Irak og at det beste for de amerikanske militære, er å forlate landet.

I opptaket truer han med flere selvmordsangrep både i og utenfor USA, og han ber irakere føre hellig krig mot de amerikanske korsfarerne.

«Vi skal fortsette å bekjempe dere, og vi skal fortsette martyroperasjonene i og utenfor USA helt til dere slutter å være urettferdige,» advarer han i opptaket.

«Vi reserverer oss retten til å slå tilbake når og hvor det passer mot alle land som tar del i denne urettferdige krigen, nemlig Storbritannia, Spania, Australia, Polen, Japan og Italia,» sier han videre.

Bin Laden understreker i det angivelige opptaket at arabiske land som deltar i krigen, ikke er fritatt. Det gjelder særlig golfstatene, og spesielt Kuwait, som han sier tjente som «startrampe for korsfarerstyrkene».

NTB

VISER SEG PÅ NYTT: Osama bin Laden har en tendens til å stå fram på den arabiske fjernsynskanalen Al-Jazeera.