Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Bin Laden var modig

Forfatter Elin Brodin begrunner det med at han «talte Roma midt imot».

FORSTÅR: Forfatter Elin Brodin forstår hvorfor al-Qaida angriper vesten, men liker ikke metodene. Foto: Juritzen Forlag
FORSTÅR: Forfatter Elin Brodin forstår hvorfor al-Qaida angriper vesten, men liker ikke metodene. Foto: Juritzen Forlag Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det blåste en vind over twitter og facebook i går etter at fortfatter Elin Brodin skrev at bin Laden «talte Roma midt imot», og at han var modig, på sin facebookprofil.

- Han var en idealist
- På en måte var han modig. Han var en form for idealist, og satte seg selv i livsfare for det han trodde på, selv om man kan si mye om hans oppfatninger av verden, sier Brodin til Dagbladet.

Hun sier at hun prøver å se ting fra al-Qaidas side, og kan forstå deres handlinger, selv om hun ikke bifaller det.

- Som David mot Goliat
- Den typen terror han drev med er ikke modig, men han tok opp en umulig kamp på en måte som det ikke er så mange mennesker som våger. Som David mot Goliat. Det er modig uansett hva man mener om hensiktene.

Statusen som startet diskusjonen var «R.I.P. Osama bin Laden. Uansett hva man ellers måtte mene om han. Achtung: Jeg tolerer ikke noe grovt og flåsete prat her.»

- Når noen er død, så sier man «Hvil i fred», dette er ikke et unntak.

- Graver vår egen grav
- Vi graver litt vår egen grav. Vi hører ikke på dem som ikke mener det «rette», det må være veldig frustrerende for dem. Vi må lære å se ting fra andres synspunkt selv om vi ikke er enige.

Den aktuelle facebookstatusen hennes har fått 115 kommentarer, og den neste statusen, som omhandler den første statusen, har fått 68 kommentarer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media