- Bin Laden-video er gammel

TV-kanalen al-Jazeera avviser at videoopptaket av Osama bin Laden som den britiske avisen Sunday Times har fått tak er nytt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske avisen hevder videoen er et tidligere ukjent videoopptak av bin Laden, som skal være laget for bare to måneder siden. Dersom det er riktig, er det første gang det kommer bevis for at bin Laden overlevde de amerikanskledede angrepene mot al-Qaida og Taliban-tilholdssteder i Afghanistan.

Men den arabiske TV-kanalen sier de så opptaket for tre-fire måneder siden, og at de konkluderte med at det var gammelt.

- Mitt inntrykk var at opptaket var fra oktober og at bin Laden oppfordret sine tilhengere til å slåss mot amerikanerne før en bakkeoperasjon ble satt i gang, sier Ibrahim Helal, redaktør for al-Jazeera.

Bin Ladens uttalelser på opptaket er ikke nok til at det kan tidfestes. Videoen viser en mager bin Laden kledd i kamuflasjejakke. Han sitter utendørs, under et tre.

Filmen ble skaffet til veie via et islamsk nyhetsbyrå i Birmingham, som skal ha fått den fra en pakistansk tjenestemann. Opptaket skal være gjort i mars.

- Krigen står mellom oss og jødene. Ethvert land som tar parti for jødene, har bare seg selv å skylde, sier bin Laden på videoen ifølge Sunday Times.

(NTB)

<B>VISER SEG IGJEN:</B> Denne videoen skal bevise at Osama bin Laden overlevde amerikanernes bomber.
<B>OPPFORDRER TIL KRIG:</B> Denne eldre videoen ble funnet i i et hus som har blitt brukt av al-Qaida i Kabul. Etterforskerne tror at videoen stammer fra i fjor.