Bin Laden vil bygge verdens høyeste hus

Skjebnens ironi er bitter i Dubai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Osama bin Laden er som kjent mannen bak tragedien i USA 11. september 2001, dagen da terrorister blant annet krasjet to passasjerfly inn i World Trade Center-skyskraperne i New York.

Når emiraten Dubai nå tar mål av seg til å bygge verdens høyeste skyskraper, er bin Laden-familiens entreprenørselskap med diskusjonen om hvem som skal bygge det, melder World Net Daily .

Byggeboom

Dubai har de siste tiårene satset enorme summer på å bygge opp infrastruktur og rekreasjonsfasiliteter i verdensklasse. Landet bygget det første syvstjerners hotellet i verden, Burj Al Arab, og har ambisjoner om å være et økonomisk lokomotiv i den arabiske verden.

Familien bin Laden eier Saudi Arabias største entreprenørselskap, The Saudi Binladin Group, og er en selvskreven aktør når skyskraperen Burj Dubai skal bygges, melder den pakistanske avisa PakTribune.

Skyskraperen skal ifølge avisene bli rundt 600 meter høy, og skal inneholde leiligheter, kontorlokaler og et gigantisk kjøpesenter. Burj Dubai skal ifølge planen være ferdig i 2008.

Bin Ladens entreprenørselskap ble grunnlagt av Osamas far, men det er ikke påvist forbindelser mellom familiefirmaet og den utstøtte sønnen Osama.

DET TRADISJONELLE OG DET HYPERMODERNE: Kamelløp er ikke uvanlig på galoppbanene i Dubai. I bakgrunnen ser du blant annet Emirates Towers, og i 2008 kommer verdens høyeste skyskraper til å pryde horisonten i Dubai.
<B>LUKSUS PÅ STRANDEN: Burj Al Arab er verdens første syvstjerners hotell. Bygget i Dubai.