bin Laden ville myrde Clinton

NEW YORK (Dagbladet): Osama bin Laden ga ordre om å gjennomføre attentat mot president Bill Clinton under presidentens besøk i Asia i 1994. Bombemannen Ramzi Yousef, som er dømt for å stå bak bomben i World Trade Center, skulle utføre attentatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Attentatet skulle skje i Manila, der Clinton innledet et fem dager langt statsbesøk 12. november i 1994. Planen var å bruke en rakett eller et kjemisk våpen mot Clinton.

Drapsplanene falt i fisk fordi sikkerhetstiltakene rundt den amerikanske presidenten var for omfattende. Det ble lagt nye planer for et attentat i februar i Pakistan. Men president Clinton avlyste sitt planlagte besøk til dette landet. Kilder forteller til avisa The New York Post at en føderal storjury på Manhattan er blitt forelagt bevisene for attentatplanene.

Fortalte til FBI

Juryen vedtok for flere uker siden å reise tiltale mot bin Laden, men vedtaket er holdt hemmelig.

Ramzi Yousef forklarte seg om attentatplanene til FBI før han ble brakt fra Pakistan til USA i 1995 for å stilles for retten for bombeangrepet på World Trade Center i 1993. Ramzi Yousef forklarte ikke at attentatordren kom fra Osama bin Laden. Den forbindelsen ble i stedet etablert av opplysninger fra en av bin Ladens tidligere viktige medarbeidere, Wali Khan Amin Shah. Han har gitt amerikanske politimyndigheter nye opplysninger om bin Laden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer