Bin Ladens 22 tips for å unngå drapsdroner

Al-Qaida-terrorister la igjen hefte da de flyktet fra franske styrker i Mali forrige måned.

HVORDAN UNNGÅ Å BLI DREPT:  Ifølge USAs antiterrorsenter har Osama bin Laden tidligere skrevet et brev hvor han tipset Al-Qaida i islamistisk Maghrebs (AQMI) leder om å gjemme seg i trær dersom han skulle bli angrepet av droner. Nyhetsbyrået AP har nå funnet en tipsliste for å unngå å bli drept av droner i en bygning som tidligere var opkkupert av AQMI i Timbuktu i Mali. Foto: REUTERS / U.S. Air Force / Lt Col Leslie Pratt og AP Photo / NTB Scanpix
HVORDAN UNNGÅ Å BLI DREPT: Ifølge USAs antiterrorsenter har Osama bin Laden tidligere skrevet et brev hvor han tipset Al-Qaida i islamistisk Maghrebs (AQMI) leder om å gjemme seg i trær dersom han skulle bli angrepet av droner. Nyhetsbyrået AP har nå funnet en tipsliste for å unngå å bli drept av droner i en bygning som tidligere var opkkupert av AQMI i Timbuktu i Mali. Foto: REUTERS / U.S. Air Force / Lt Col Leslie Pratt og AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 28. januar i år rykket franske soldater inn i byen Timbuktu, som et ledd i sin plan om å gjenerobre maliske byer og ta islamistiske opprørere.

Før de franske styrkene nådde byen, flyktet militsen Al-Qaida i islamistisk Maghreb (AQMI), som hadde okkupert en bygning i Timbuktu, melder Huffington Post.

Da journalister i nyhetsbyrået Associated Press (AP) så oppsøkte denne bygningen, fant de en kopi av et tips-hefte for å unngå å bli drept av droner, signert islamistgruppa.

Tipsene går på hvordan islamistene kan kamuflere seg med røyk fra påsatte bildekk, stå i skyggen av trær og rømme fra biler dersom en drone følger den.

Publisert på jihadist-forum Rådene, som opprinnelig er skrevet av et høytstående medlem av Jemens al-Qaida, ble også publisert på et jihadist-forum én måned etter Osama bin Ladens død for to år siden.

Den gang påpekte tidligere CIA-agent, Bruce Reidel, at dronetipsene beviste at terroristgruppa hadde et omfattende nettverk på tvers av verdens landegrenser.

- Dette nye dokumentet viser at vi ikke lenger har å gjøre med et isolert, lokalt problem. Det viser at vi står overfor en fiende som samhandler på tvers av kontinenter, sa han. Fra bin Laden Ifølge nyhetsbyrået AP er det mulig at tips nummer ti stammer fra den avdøde Al Qaida-lederen Osama bin Laden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer