Bin Ladens drapsmann fryses ut av medsoldater

Robert O'Neill står fram som mannen som skjøt og drepte al-Qaida-leder Osama bin Laden.

DREPT: Den fryktede al-Qaida-lederen Osama bin Laden ble drept av amerikanske spesialstyrker i Pakistan 2. mai 2011. Foto: AP Photo
DREPT: Den fryktede al-Qaida-lederen Osama bin Laden ble drept av amerikanske spesialstyrker i Pakistan 2. mai 2011. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Soldaten Robert O'Neill fra amerikanske Navy SEAL, bekrefter i et intervju med Washington Post at han avfyrte de dødelige skuddene mot den forhatte terroristlederen inne i hans skjulested i Pakistan 2. mai 2011. Avisa har også fått to uavhengige SEAL-soldater til å bekrefte identiteten hans.

38-åringen fra Montana var blant de første soldatene som stormet inn i bygningen hvor bin Laden oppholdt seg under den svært risikable operasjonen.

Etter planen skulle O'Neill ha offentliggjort identiteten sin neste uke med intervjuer til Fox News og Washington Post i neste uke, men nettsiden SOFREP, som drives av tidligere SEAL-soldater, avslørte nyheten tidligere i protest mot O'Neills kontroversielle beslutning om å stå fram.

Anklages for løgn En rekke av hans medsoldater er rasende. Han anklages av anonyme kilder til blant andre Daily Mail både for å juge og skryte på seg rollen som skytteren for å oppnå berømmelse og tjene penger.

- Den ekte skytteren ville aldri diskutert dette offentlig, sier en kilde til avisa.

Nå har de øverste lederne for spesialstyrkene også skrevet et brev til Naval Special Warfare ranks hvor de i harde ordelag angriper O'Neill og det andre medlemmet av SEAL-laget som har snakket offentlig om hendelsen, Matt Bissonnette. Han ga ut boka «No Easy Day» og snakket med CBS-programmet 60 Minutes om hendelsen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer