- Bin Ladens egne menn skulle ta livet av ham

Amerikanske soldater holdt på å fange al-Qaida lederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske soldater i Afghanistan var vinteren 2004-2005 så nær ved å fange Osama bin Laden at al-Qaida-toppens støttespillere planla å drepe ham for å unngå at han ble tatt, skriver tidsskriftet Newsweek.

Bin Ladens følge skal være beordret til å drepe sin leder og seg selv for å unngå å bli tatt til fange, og de skal ha vært svært nær ved å gjennomføre ordren da de amerikanske soldatene ga opp søket og dro videre, skriver tidsskriftet.

- Dersom det er en 99 prosents fare for at sjeiken (bin Laden) skal bli tatt, har han beordret sine menn til å drepe ham og bli martyrer selv også, har det egyptiske al-Qaida-medlemmet sjeik Said fortalt Taliban-leder Omar Farooqi, ifølge Newsweek.

Det var i grenseområdet mellom Afghanistan og Pakistan de amerikanske soldatene var nær ved å finne ettersøkte bin Laden. Jakten har pågått i seks år, og Newsweek skriver at amerikanerne ikke har hatt fremdrift i sin intense leting på flere år.

(NTB)

SKULLE BLI MARTYRER: Amerikanske soldater var nær å fange Osama bin Laden i 2004/2005. Hans støttespillere fikk da beskjed om å ta livet av han og også gjøre seg selv til martyrer for å unngå at han ble tatt til fange. Foto: SCANPIX/AP
SKULLE BLI MARTYRER: Amerikanske soldater var nær å fange Osama bin Laden i 2004/2005. Hans støttespillere fikk da beskjed om å ta livet av han og også gjøre seg selv til martyrer for å unngå at han ble tatt til fange. Foto: SCANPIX/AP Vis mer