- bin Ladens høyre hånd omringet

Pakistanske soldater kan ha omringet et høytstående medlem av al-Qaida, sier president Pervez Musharraf til CNN.Var det doktor Terrors verk?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge en pakistansk tjenestemann kan være Osama bin Ladens nestkommanderende Ayman al-Zawahri som er omringet.

Han er nummer to på FBIs liste over de mest ettersøkte terroristene.

USA har utlovet en belønning på 25 millioner dollar til den som bidrar til at al-Zawahri blir tatt til fange.

Regjeringsstyrkene rapporterer om hard motstand. Det skal være flere titalls døde etter dagens sammenstøt. 18 personer er arrestert.

- Tatt i betraktning den motstanden soldatene møter, så tror vi at det kan være et høytstående al-Qaida-medlem blant dem, sier Musharraf.

al-Zawahri kan være skadd i sammenstøtene

Erklærte Norge terrormål

21. mai i fjor erklærte Ayman al-Zawahri i et lydopptak at Norge var et terrormål.

Han skal ha vært hjernen bak bombingen av ambassadene Nairobi og Dar es-Salaam i 1998, og svært delaktig i planleggingen av terrorangrepene 11. september.

I 1991 fikk han asyl i Danmark, hvorfra han oppfordret til hellig krig igjennom tidsskriftet al Mujahidoun. I sitt hjemland Egypt er han dømt til døden in absentia.

Storoffensiv

Pakistan innledet torsdag en storoffensiv mot al-Qaida og Taliban i grenseområdene til Afghanistan, opplyser den pakistanske hæren.

Hæren jakter på al-Qaida og Taliban i området der 39 mennesker, blant dem 15 pakistanske soldater, ble drept for to dager siden.

Pakistanske soldater og paramilitære grupper raidet private hjem i landsbyene Kalushah og Azam Warzak i Sør-Waziristan torsdag morgen, ifølge en anonym militær kilde.

Dette bildet av Ayman al-Zawahri sammen med Osama bin Laden ble kringkastet 7. oktober 2001.
Ayman al-Zawahri, her fra et TV intervju fra 2003 der har oppfordrer det pakistanske folk til å styrte president Musharaf for å ha sviktet islam.
UOVERSIKTLIG: Grenseområdet mellom Pakistan og Afghanistan er i liten grad underlagt statlig kontroll. Under det uframkommelige terrenget er et nettverk av huler og underjordiske tunneller