bin Ladens krigsplan

Når USA angriper Irak, vil Osama bin Laden lese en erklæring der han oppfordrer alle muslimske land til å slå tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terrornettverket al-Qaidas leder er verdens mest ettersøkte. Jakten på ham er intensivert i Pakistan etter at organisasjonens operasjonsleder ble arrestert i Rawalpindi for en drøy uke siden.

USAs og Pakistans etterretningstjenester tror bin Laden fortsatt kan holde seg skjult i grenseområdet mot Afghanistan, eller ligge i dekning i en av nabobyene Rawalpindi og Islamabad.

Den suadiarabiske mangemillionæren vet at han lever farlig. Men samtidig har han opplagt behov for å demonstrere at al-Qaida fortsatt har klør etter å ha mistet fristed i Afghanistan.

Roper ulv

Derfor venter verdens etterretningsagenter spent på hva bin Laden kan foreta seg. Ett svar kommer fra Abd al-Rahman al-Rashid. Han leder nettstedet Jihad Online (som tilsynelatende er stengt mandag 10.3., red anm) og regnes som uoffisiell talsmann for al-Qaida.

Bladet al-Majallah, den arabiske verdens svar på time og Newsweek, skrev i forrige måned at sentrale personer i terrornettverket fortalt al-Rashid at al-Qaida vil komme Irak til unnsetning så snart krigen starter.

De klargjør ikke hvordan bin Laden har tenkt å hjelpe Saddam Hussein. Men det ligger nær å tenke seg samkjørte aksjoner mot vestlige mål fra såkalt sovende celler, dersom nettverket fortsatt er operativt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer