Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bin Ladens sønn kjemper for fred

Omar vil skape fred mellom muslimer og Vesten fra hesteryggen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Omar Osama bin Laden likner ikke umiddelbart på sin far, der han sitter med lange dreadlocks og svart skinnjakke. Men 26-åringen fornekter ikke kjødelige opphav - han er al-Qaida leder Osama bin Ladens fjerde sønn.

I et intervju med nyhetsbyrået AP tar imidlertid Omar til orde for at det finnes bedre måter å forsvare islam på enn al-Qaidas brutale metoder.

Selv vil han bli en \'fredsambassadør\' mellom muslimer og den vestlige verden. Han er overbevist om at det er mulig å få til en våpenhvile mellom Vesten og al-Qaida.

- Det handler om å endre ideene i det vestlige tankesettet. Mange tror at alle arabere, og særlig vi som tilhører bin Laden-slekta, er terrorister. Det er ikke sant, sier Omar, som møtte AP på en cafe i Kairo fredag i forrige uke.

Rir for fred

Nå vil han sammen med en av sine to koner koner, ri 5000 kilometer gjennom Nord-Afrika for å få oppmerksomhet om sitt gode formål. Planen er å ri 50 kilometer, og ha ukelange pauser i hvert land de rir gjennom. Han kaller stuntet en hesteversjon av Rally Daker.

Det berømte løpet ble i år avlyst grunnet trusler fra terroristgrupper tilknyttet al-Qaida. Omar er imidlertid ikke redd for at planene hans skal gå i vasken.

- Jeg tror ikke de kommer til å stoppe meg.

RIR FOR FRED: Omar Osama bin Laden (26) forelsket seg i sin kone Zaina Alsabahda (52) da han så henne ri. Nå skal de legge ut på en 500 mil lang fredstur. Foto: AP
RIR FOR FRED: Omar Osama bin Laden (26) forelsket seg i sin kone Zaina Alsabahda (52) da han så henne ri. Nå skal de legge ut på en 500 mil lang fredstur. Foto: AP Vis mer

Mulighetenes mann

Omar Osama bin Laden har også tidligere vakt oppsikt. I fjor sommer giftet han seg med den britiske bestemoren Jane Felix-Browne (52), som da skiftet navn til Zaina Alsabah.

- Omar tror han kan være en forhandler. Han er en av de få personene i verden som kan gjøre dette, sier Alsabah, som skal være med på den noe spesielle rideturen.

26-åringen, som er den fjerde eldste av Osama bin Ladens 19 sønner, har ikke sett faren siden 2000. Da forlot han en treningsleir for al-Qaida i Afghanistan, fordi han ville kjempe for sin sak på en annen måte.

- Jeg ville ikke ende opp i en situasjon der jeg bare kan slåss. Jeg vil finne en annen måte, sier skraphandleren som til daglig bor i Saudi Arabia.

Kritiserer ikke faren

Faren skal ikke ha motsatt seg sønnens oppbrudd, men i dag har de ingen kontakt med hverandre.

- Han har ingen epost eller telefon. Hadde han hatt dette, ville de ha funnet ham via satellitter.

Omar vil heller ikke kritisere sin far - verdens mest ettersøkte terrorist.

- Min far tror han gjør noe godt ved å forsvare det arabiske folket og ved å hindre andre fra å skade arabere og muslimer over hele verden, sier 26-åringen.

<B>INGEN KONTAKT: Omar Osama bin Laden har ikke møtt eller snakket med faren siden 2000.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media