Bin Ladens sønn og yngste kone arrestert

Osama bin Ladens yngste kone og sønn skal være arrestert i to forskjellige operasjoner, melder britiske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Iranske sikkerhetsstyrker skal ha arrestert minst en av bin Ladens sønner sammen med flere hundre andre personer som er mistenkt for å ha forbindelser til terrornettverket al-Qaida, skrev London-avisen Financial Times på sine nettsider søndag.

Arrestasjonen skal ha skjedd idet bin Ladens sønn rømte fra Afghanistan inn i Iran, ifølge en anonym iransk tjenestemann.

Iranske talsmenn ville søndag verken bekrefte eller avkrefte meldingene.

Irans utenriksminister Kamal Kharazzi sa noen dager tidligere at Iran hadde arrestert rundt 250 personer med tilknytning til al-Qaida og at de var blitt sent til sine hjemland. Vestlige diplomater i Iran sier de tror antallet arresterte var høyere enn 250. En diplomat sa at 350 personer var blitt sendt til Saudi-Arabia alene

Avisen Sunday Times skrev søndag at den yngste av Osama bin Ladens fem koner er pågrepet av myndighetene i Jemen. Amal al-Saddah skal ha blitt pågrepet etter at sikkerhetsstyrker stormet hennes fars hjem i byen Ibb i oktober. Al-Saddahs far og bror skal også ha blitt varetektsfengslet.

Det er ikke kjent hva de tre anklages for, og pågripelsene skal ha vært et resultat av amerikansk press. USA ønsker informasjon om Osama bin Laden og al-Qaida.

(NTB-AFP-DPA)