Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bin Ladens sønn på USAs terrorliste

Bin Ladens sønn Hamza på USAs terrorliste.

TERRORLIST: USA har satt en av sønnene til Osama bin Laden opp på sin liste over verdens farligste terrorister. Foto: AP / NTB Scanpix
TERRORLIST: USA har satt en av sønnene til Osama bin Laden opp på sin liste over verdens farligste terrorister. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA har satt en av sønnene til Osama bin Laden opp på sin liste over verdens farligste terrorister.

Bin Ladens sønn Hamza, som er i midten av 20-årene, har ifølge amerikanske myndigheter blitt en aktivist som driver propaganda for al-Qaida siden faren ble drept av amerikanske spesialstyrker i 2011.

Det amerikanske utenriksdepartementet omtaler Hamza bin Laden som «en spesielt utnevnt global terrorist», noe som innebærer at amerikanske statsborgere forbys å ha kontakt med ham samt at alle hans økonomiske midler fryses.

Ifølge papirer som de amerikanske spesialsoldatene fant under raidet hjemme hos bin Laden på hans skjulested i Pakistan i 2011, så skrev Hamza til sin far og ba om å bli trent opp til å bli hans etterfølger.

Ifølge CIA-analytikere ble brevene skrevet i 2009, på et tidspunkt da far og sønn ikke hadde sett hverandre på over åtte år. Brevene antyder også at Osama bin Laden hadde planer om å gjøre Hamza til sin etterfølger.

Men etter at bin Laden ble tatt av dage, har egypteren Ayman al-Zawahri vært al-Qaidas leder.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling