Bingoraner skjøt seg selv i låret

STAVANGER (Dagbladet): Raneren trakk fram et våpen og forlangte alle pengene fra det sjokkerte bingopersonalet i Sollandgården i Stavanger sentrum. Så smalt det - raneren skjøt seg selv!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuddet gikk trolig av ved et uhell, og traff raneren i låret. Desperat og skadd prøvde han å stikke av. Han grep plastposen med pengene og hoppet ut gjennom et vindu, og fikk enda større skader. Mannen ramlet over ende på fortauet, like foran Helge Halvorsen og Unni Hansen, som var på tur hjem.

- Han prøvde å krype av gårde, men den ene foten hang liksom på slep. Litt oppe i gata fikk han vippet seg inn i et avlukke, og der ble han liggende, forteller Halvorsen og Hansen til Dagbladet.

Forskremte bingoverter, to unge jenter, kom løpende ut og fortalte at de var blitt ranet. Halvorsen ringte politiet, og snart var hele kvartalet avsperret og bevoktet av bevæpnet politi.

Raneren lå fortsatt gjemt i avlukket, og politiet visste at han hadde våpen, men ante ikke noe om tilstanden hans.

Politiet ropte til mannen og ba ham komme ut med hendene over hodet. Plutselig dukket ranerens hånd fram rundt hjørnet, og politiet ville ha hele personen fram. Men mannen maktet ikke mer enn å vinke slapt med hånda.

Gjemte seg i bingoen

Med skuddklare våpen smøg politiet seg langs veggen opp til stedet hvor mannen lå. Han ble raskt overmannet, før en ambulanse kjørte fram og helsepersonell startet behandlingen av skadene hans. Da var det gått en time siden dramaet startet.

- Hundrelapper og mynter virvlet rundt da han hoppet ut fra bingolokalet. Det var uvirkelig, forteller vitnene Helge Halvorsen og Unni Hansen.

Den pågrepne, som er fra Finland, ble i går behandlet for skadene under politibevoktning på Sentralsjukehuset i Rogaland. Finnen skal ha et langt kriminelt rulleblad.

Bingoen i Stavanger sentrum hadde akkurat stengt for dagen da raneren dukket fram med finlandshette over hodet og våpen i hendene. Trolig hadde han gjemt seg i lokalet mens bingoen var åpen. Han ville ha pengene og krevde også bryskt at personalet skulle åpne safen.

- Jentene svarte at de ikke hadde adgang til safen, forteller Helge Halvorsen. Personalet fikk i går faglig hjelp etter den uhyggelige opplevelsen.

Byen var full av julehandlende, og folk strømmet til kvartalet der dramaet pågikk. Etter pågripelsen gikk praten om at dette måtte være årets uheldigste raner...

FIASKO-RANER: Den bevæpnede og skadde raneren lå i skjul like ved bingolokalet en times tid før bevæpnet politi våget å pågripe ham. Han ble kjørt til Sentralsjukehuset i Rogaland.