Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bio-lab funnet i Irak

Det amerikanske forsvarsdepartementet er sikker denne gangen: Et mobilt bio-laboratorium er funnet i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regimet til den nå styrtede presidenten Saddam Hussein skal ha brukt traileren som nå er funnet av de amerikanske styrkene, som et mobilt laboratorium for utvikling av biologiske våpen.

Kunngjøringen ble fremført av Pentagons etterretningssjef Stephen Cambone under en orientering i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon onsdag.

- Amerikanske og britiske eksperter har konkludert med at enheten ikke ser ut til å ha noen andre funksjoner enn dem funksjonene som avhopperen har fortalt om, nemlig produksjon av biologiske våpen, sier Cambone.

Han legger til at det ikke er funnet biologiske våpen, men at det inne i traileren er funnet utstyr som kan bli brukt til å produsere slike våpen. Kjøretøyet skal også ha blitt rengjort med kjemikalier, og ifølge medierapporter skal irakerne ha brukt ammoniakk for å fjerne alle spor etter eventuelle biologiske våpen.

Traileren ble funnet av amerikanske styrker på en kurdisk kontrollpost i nærheten av byen Mosul i Nord-Irak 19. april.

Videre undersøkelser av kjøretøyet skal gjennomføres i Iraks hovedstad Bagdad, og traileren skal plukkes fra hverandre, ifølge Cambone.

Biologiske våpen kan være levende mikroorganismer som blir brukt for med vilje å spre sykdommer.

USA gikk til krig mot Irak for å ødelegge landets masseødeleggelsesvåpen, men hittil har verken amerikanerne eller FNs våpeninspektører, som var i Irak inntil krigen startet, funnet slike våpen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media