Biolog fotograferte den uhyre sjeldne fuglen for første gang. Så drepte han den

På sosiale medier blir biologen sammenlignet med tannlegen som drepte løven Cecil.

FANGET, FOTOGRAFERT OG DREPT:  Dette bildet av den utrydningstruede mustasjeisfuglen er blant de aller første - om ikke det første - bildet av den sjeldne fuglearten og ble tatt i slutten av september på Solomon-øyene. Etter den ble fotografert, ble den avlivet. Foto: American museum of natural history
FANGET, FOTOGRAFERT OG DREPT: Dette bildet av den utrydningstruede mustasjeisfuglen er blant de aller første - om ikke det første - bildet av den sjeldne fuglearten og ble tatt i slutten av september på Solomon-øyene. Etter den ble fotografert, ble den avlivet. Foto: American museum of natural history Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dette bildet er trolig et av de aller første - om ikke det første - bildet av et medlem av den utrydningstruede og uhyre sjeldne fulgearten mustasjeisfugl.

Bildet, som ble tatt av biologen og forskeren Chris Filardi i slutten av september på Solomon-øyene, går nå verden rundt, men av en helt annen grunn enn den sjeldne observasjonen og påfølgende bildetakingen.

Fanget, fotografert, drept For etter at Filardi og hans kolleger fra Det amerikanske naturhistoriske museum hadde fotografert fuglen, tok biologen Filardi livet av den. Eller som biologen selv skriver, fuglen ble «samlet som en prøve for ytterligere studier».

Etter at nyheten om observasjonen, fotograferingen og den påfølgendende avlivingen først ble kjent gjennom Audubons nettsider, en amerikansk miljø- og fuglevernsorganisasjon, har biologen Filardi fått gjennomgå, blant annet i amerikansk presse og på sosiale medier.

Blant mediene som omtaler den spesielle nyheten, er britiske The Independent og den amerikanske utgaven av Huffington Post.

Sammenlignes med løven Cecil Bildet ble blant annet delt på Det amerikanske naturhistoriske museums Facebook-sider, men er nå slettet. På omtrent hver eneste post de siden har lagt ut, figurer det kritiske kommentarer om Filardi og hans beslutning om å avlive mustasjeisfuglen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer