Biologisk far til 57 barn: - Gitt opp sex

Den aktive sæddonoren Kyle Gordy (31) sier han avstår fra sex. Det gjør han for å spare sine «tipp topp» svømmere til kvinner som trenger dem.

GODE SVØMMERE: Kyle Gordy har vært en aktiv donor siden 2014. I dag har han 57 barn - og flere er ventet. Foto: Jam PRess.
GODE SVØMMERE: Kyle Gordy har vært en aktiv donor siden 2014. I dag har han 57 barn - og flere er ventet. Foto: Jam PRess. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kyle Gordy (31) er en produktiv kar fra California. I skrivende stund er han biologisk far til 57 barn rundt om i verden.

Den aktive sæddonoren har nylig vært i Storbritannia og Frankrike med sine ferske svømmere, hvor utfallet ble fire nye gravide kvinner.

For Gordy spiller det ingen rolle hvor han må dra. I 2021 var han blant annet i både Danmark og Sverige for å donere bort sæden sin. I skrivende stund venter han ytterligere 14 barn - men antallet øker stadig.

SEX I SAMME SENG: Etter en fuktig kveld ned nakenbading, havner Michela, Avdo, Rine og Christoffer i samme seng på «Ex on the Beach». Vis mer

Aktiv donor

Gordy har donert sperm siden han var 22 år gammel. Og skal vi tro 31-åringen rett, har han ikke tenkt til å slutte med det første.

På sin hjemmeside skriver han at han ønsker å hjelpe par og single med å få barn uten å måtte gå gjennom en sædbank.

Kvinnene blir kunstig befruktet enten ved at de får overlevert en dose av Gordys sperm, eller ved hjelp av samleie. Tidligere har han hevdet at sistnevnte utgjorde ti prosent av donasjonene, ifølge Los Angeles Magazine.

I et intervju til nyhetskanalen 7 News sommeren 2022, opplyste Gordy at han donerer spermen gratis.

Dagbladet har tidligere skrevet om at Gordy sliter med å få seg kjæreste. Nå ser det imidlertid ut til at 31-åringen har lagt prosjektet litt på hylla. Han sier til Jam at han avstår fra slike type relasjoner.

- Jeg har gitt opp sex, kommenterer han.

- Sparer sæden

Ifølge Jam Press pleide Gordy å ha det han kaller et «yrende sexliv».

Det er det imidlertid slutt på:

- Sexlivet mitt er ikke-eksisterende. Jeg sparer sædcellene mine. Dette fordi jeg ønsker å gi kvinner de beste mulighetene for graviditet, sier han til Jam.

Videre avslører han at han gir avkall på samleie grunnet risikoen for infeksjoner og kjønnssykdommer som potensielt kan påvirke sædcellene hans. Han sier han har mye ansvar, og vil derfor ikke ta noen sjanser.

Blir mer involvert

Da Gordy startet med sæddonasjon, ville han vite så lite som mulig om kvinnene han ble far til. Det har endret seg med åra:

- Jeg merker at jeg spør mer. Jeg vil vite mer om deres mentale helse, økonomiske situasjon og holdninger til det å være forelder og å oppdra et barn, sier han.

GLEDESTÅRER: I programmet «Good Sex» får par eksperthjelp, og for dette paret ender det hele i gledestårer. Video: Discovery+ Vis mer

Den 31 år gamle donoren avslører også at han ikke lenger onanerer for nytelsen - men for «jobben som må gjøres».

Gir sæd-tips til menn

Det er veldig mange kvinner som kontakter Gordy hver uke. Den siste tida har også flere menn tatt til 31-åringens innboks. Der spør kommende fedre, men også generelt menn med «svakere svømmere», om tips til å forbedre sæden.

Gordy hevder at rikelig med søvn og et godt kosthold kan hjelpe på sædkvaliteten. I tillegg mener han det er viktig med et sunt og godt kosthold.

SVØMMERE: Gordy hevder at søvn og godt kosthold har hjulpet han med sine fertile svømmere. Foto: Stockbilde/NTB.
SVØMMERE: Gordy hevder at søvn og godt kosthold har hjulpet han med sine fertile svømmere. Foto: Stockbilde/NTB. Vis mer

I 2017 viste en ny gjennomgang av 185 studier at vestlige menn har rundt halvparten så mange sædceller som de hadde for 40 år siden. Det gjorde forskere bekymret:

– Resultatene er ganske sjokkerende. Dette er et helseproblem som er gått under radaren, sa hovedforskeren bak studien, Hagai Levine, til avisa The Guardian den gangen.

Ifølge en artikkel hos Forskning.no fra 2021, stemmer det at kosten kan ha noe å si for sædcellers kvalitet. Der kommer det også fram at sannsynligheten for dårlig sædkvalitet øker i takt med vekta.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer