Biologisk funn kan avsløre at grillen var drapsstedet

SKIEN (Dagbladet): Politiet har håp om å påvise at Faresgrillen er stedet der tobarnsmor Gry Hosein (28) ble kvalt. Da var bare hun og den nå drapssiktede ektemannen Gamal Hosein på jobb. Etter det Dagbladet erfarer, er det gjort funn av biologisk materiale i et rom i gatekjøkkenet der Gry kan ha blitt oppbevart etter at hun ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Drapssiktede Gamal Hosein har i alle avhør stått knallhardt på at kona forlot kiosk- og videobutikken deres på Falkum i Skien ved 16-tida om ettermiddagen lørdag 13. januar.

Det tror ikke politiet på - og grillen er utpekt som åsted for drapet i den bevisrekka etterforskerne har bygd opp mot Hosein.

Etter det Dagbladet erfarer, er det gjort funn av biologisk materiale som politiet håper kan fastslå om Gry ble drept der. Dette funnet er holdt hemmelig. Tidligere er det kjent at en likhund markerte ved det samme rommet i grillen.

Tause vitner

Så lenge den siktede nekter enhver befatning med drapet, er det spesielt viktig for politiet å finne «tause vitner» - tekniske bevis - som kan bygge opp under drapssiktelsen. Dersom det kan påvises at grillen var åstedet, vil Hoseins forklaring rakne fullstendig.

Det knytter seg også stor interesse til funn av små karosseribiter som er gjort ved Skienselva i Lensmannsdalen mellom Skien og Porsgrunn.

Som Dagbladet skrev i går, har bitene samme farge som Hoseins røde Opel Kadett. Analysene pågår for å fastslå om de stammer fra hans bil.

Det er på dette stedet ved Skienselva politiet tror at Gamal Hosein kan ha dumpet Gry om natta den 14. januar. Liket av henne ble funnet lenger sør, ved strandpromenaden i Porsgrunn, i begynnelsen av mars.

Hun hadde kvelemerker på halsen, var fullt påkledd og hadde ikke vært utsatt for noen seksualforbrytelse.

I politiavhør har Gamal Hosein forklart at han kjørte rundt i Skien og Porsgrunn om natta den 14. januar for å «se på livet». Han trodde at Gry overnattet hos sin mor sammen med barna. Først om formiddagen søndag ble hun meldt savnet.

Sett om natta

Politiet mener at Hosein denne natta kan ha vært flere steder han ikke har fortalt om. Det er vitner som skal ha sett bilen i Helgeroa, i Langesund og i Lensmannsdalen, der Gry kan ha blitt dumpet.

I Helgeroa noterte et vitne deler av bilnummeret hans, i Langesund er det gjort funn av rester av et julenek på ei brygge. Det pågår analyser for om mulig å påvise at aksene stammer fra det samme neket som Hosein hadde rester av bak i bilen.

Grys mobil

Til tross for omfattende søk, har ikke politiet klart å finne Grys eiendeler - veske, sminkesaker og mobiltelefon.

De er trolig dumpet et annet sted enn Gry.

Politiets teori er at Hosein har kjørt rundt denne natta for å finne et sted for å kvitte seg med liket og eiendelene.

Mens etterforskerne mener at Hosein har forklart seg motstridende om sine bevegelser denne natta, hevder hans forsvarer, advokat Jan Erik Granmo, at dette ikke er tilfelle, og at det bare dreier seg om detaljer. Granmo har ennå ikke fått presentert det tekniske bevismaterialet politiet har.

Etterforskningsleder politiadvokat Jon H. Borgen nekter konsekvent overfor Dagbladet å uttale seg om tekniske funn politiet sitter på.

<B>NEKTER: Drapssiktede Gamal Hosein nekter for å ha tatt livet av kona Gry. Politiet har vitner og funn som tyder på at han har vært både i Helgeroa, Langesund og Lensmannsdalen natta etter drapet.