Biologisk mor var kollega

Adopterte Michelle (30) ante ikke hvem Cathy (55) på jobben egentlig var.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Michelle Wetzell (30), som ble adoptert bort da hun var baby, lette etter sin biologiske mor, men fikk sjokk da hun til slutt fant henne. Moren viste seg å være den tidligere arbeidskollegaen Cathy Henzen (55), melder AP.

Medisinske årsaker

Wetzell begynte å lete etter sitt biologiske opphav etter at hun i fjor fant ut at hun hadde høyt kolesterolinnhold i blodet. Hun trengte derfor å vite om hun var disponert for å få hjerteproblemer eller andre sykdommer.

Adopsjonsbyrået gikk med på å sette Wetzell i kontakt med kvinnen som hadde adoptert henne bort, og oppdaget da at de to hadde jobbet sammen for ti år siden, i en skjønnhetssalong i Davenport i Iowa. Wetzell hadde hver dag mens hun jobbet der, hilst på moren, som jobbet i resepsjonen, uten å ane hvem hun var.

- Vi som jobbet der, pleide å si at vi ønsket moren vår var som Cathy, sier Wetzell.

Turbulent

Henzen levde i et svært turbulent ekteskap og hadde to døtre fra før da hun oppdaget at hun var blitt gravid på ny i 1975. Hun og mannen var midt i skilsmissen, men bodde fortsatt sammen fordi de ikke hadde råd til å bo hver for seg. De to kranglet hver dag.

- Jeg kunne ikke ta sjansen på å bringe enda et barn inn i denne familien, sier Henzen. Datteren ble adoptert bort fem minutter etter fødselen i februar 1976, og vokste opp hos Wetzell-familien i Illinois.

- Det var mange måter jeg skilte meg ut fra resten av familien på, og jeg fantaserte om min biologiske familie, om at jeg passet bedre sammen med dem, forteller Wetzell.

Mor og datter har møttes en rekke ganger og prøver nå å finne ut av forholdet til hverandre.

- Jeg tror vi bare skal ta én dag om gangen, sier Henzen, som fortsatt er overbevist om at hun gjorde det rette for 30 år siden.