Bioteknologirådet sier nei til sæddonasjon til single

- Barn bør få mulighet til å ha to foreldre, sier Kristin Halvorsen.

SIER NEI:  Leder i Bioteknoligirådet, Kristin Halvorsen, mener barn født av enslige mødre etter assistert befruktning vil være i en mer utsatt posisjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SIER NEI: Leder i Bioteknoligirådet, Kristin Halvorsen, mener barn født av enslige mødre etter assistert befruktning vil være i en mer utsatt posisjon. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et flertall på ni medlemmer av Bioteknologirådet mener tilbudet om assistert befruktning fortsatt bør begrenses til par som er gift eller samboere i ekteskapslignende forhold, slik at barna får to foreldre.

-   Når man fra samfunnets side legger til rette for å hjelpe voksne med å få barn, ønsker vi at det barnet skal ha mulighet til å ha to foreldre. Hvis man gir assistert befruktning til bare én person, som ikke deler foreldreskapet med noen, setter man barnet i en mer sårbar situasjon hvis noe skulle skje med moren som gjør at hun ikke er i stand til å ta seg av barnet, sier leder for Bioteknologirådet, Kristin Halvorsen, til VG. 

Hun stemte selv med flertallet i saken.

Et mindretall på seks medlemmer mener at bioteknologiloven bør endres slik at enslige kvinner får tilgang til assistert befruktning på lik linje med par som innfrir dagens lovkriterier, melder NTB. 

Mindretallet viser til at loven allerede tillater assistert befruktning på ikke-medisinsk grunnlag for lesbiske par og understreker at alle som søker om assistert befruktning, må gjennom en medisinsk og psykososial vurdering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer