Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bioterror mot Det hvite hus

NEW YORK (Dagbladet): Bioterrorister har sendt miltbrannsmitte til Det hvite hus. Smittestoff ble i går funnet på en brevåpner i postkontoret som behandler posten til Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Postkontoret ligger på militært område et helt annet sted enn Det hvite hus i hjertet av den amerikanske hovedstaden.

Det var president Bushs pressetalsmann Ari Fleischer som offentliggjorde dette på en hurtig sammenkalt pressekonferanse i går. Tidligere på dagen sa Ari Fleischer at Det hvite hus mistenker internasjonale terrorister for å stå bak bioterrorismen som har spredd miltbrannsmitte i Florida, Washington og New York.

Alle ansatte som arbeider i postformidlingen i Det hvite hus, blir nå testet for miltbrannsmitte.

President George Bush sier at han tenker på de ansatte som arbeider med postombæringen i Det hvite hus. «Dette er et nytt eksempel på at denne krigen utkjempes på to fronter, en ute og en hjemme,» sier president Bush ifølge sin pressetalsmann.

T

errormål

Under pressekonferansen kom det fram at Det hvite hus er blitt kontinuerlig testet for miltbrannsmitte. Alle tester har hittil vært negative.

- Det hvite hus har alltid vært et terrormål. En serie tester har alltid vært gjort. Testene ble utvidet etter angrepene 11. september, sa pressetalsmann Ari Fleischer.

Bekreftelse

To postansatte som arbeidet i postsentralen som formidlet et brev med miltbrannsmitte til senator Tom Daschle, døde av miltbrann. Bekreftelsen kom i går, og har ført til kritikk mot helsemyndighetene i hovedstaden, som forskjellsbehandlet politikere og ansatte på Capitol Hill, som ble testet og fikk antibiotika. De postansatte som brakte brevet fra Trenton, New Jersey, til Senatet i Washington, fikk vite at de var utenfor fare. Det tok flere dager før tester ble gjennomført.

To andre postansatte er alvorlig syke av inhalert miltbrann, som har 90 prosent dødelighet når sykdommen er fullt utviklet.

<B>FULL ALARM:</B> Miltbrannsmittestoff ble i går funnet på en brevåpner i postkontoret som behandler posten til Det hvite hus.
Hele Norges coronakart