Birger (62) fant lykken med Aisha (49)

I alle år har Birger Sørhus (62) vært ungkar og stelt kuene sammen med foreldrene på garden. Så kom Aisha (49) fra Kirgisistan inn i Birgers liv og snudde opp ned på alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ØVRE VATS i Rogaland (Dagbladet): Birger har aldri stresset så mye med å finne seg dame. Som enebarn ble han tatt godt hånd om av foreldrene. Han tok landbruksskole og var i militæret, ellers har han holdt seg hjemme. En klassisk norsk ungkar fra bygda.

Men i fjor vår traff han Aisha. Hun hadde kommet til Norge som flyktning et års tid tidligere, og bodde på mottak i Haugesund. De to traff hverandre i byen, og fikk umiddelbart en god tone. Før jul giftet de seg i Stockholm.

Birger har vært vant til at mor styrte i huset. Etter at hun døde, ble det både stusslig og rotete i hjemmet.

- Helsa til mor skrantet på slutten, og vi hadde hjemmehjelp halvannen time om dagen. Aisha er her 24 timer i døgnet og ordner alt. Jeg får nesten bare lov til å sitte i stolen, flirer Birger.

Aisha løper til og fra med mer kaffe og vafler, sviskegrøt og fløte. Hun er fra en millionby i den tidligere Sovjet-republikken, nå er hun bondekone på den norske landsbygda.

- Hun vasker huset, ordner på kjøkkenet og styrer med gardiner og blomster. Du verden, det er et helt nytt liv, en himla forskjell fra før, sier Birger Sørhus.

Han synes nesten Aisha er litt for omtenksom.

- Når jeg skal ut, passer hun på at jeg har nok klær. For jeg skal ikke fryse. Aisha tar i et tak overalt, sier Birger.

For Aisha var overgangen til den norske landsbygda stor.

- Men Birger har alt vi trenger, og han er veldig snill. Men nordmenn er litt kalde. Norsklæreren vår sa at vi måtte gå ut på gata og snakke. Men ingen ser på oss, eller hører på oss, de ser bare taust forbi oss. Kom til Kirgisistan, og vi skal servere all mat og drikke vi har, og le og more oss! sier Aisha og byr på mer vafler.

LYKKELIGE: - Jeg var interessert i dyr og fjøsarbeid, og følte det ikke som en straffedom at jeg var ungkar. Men det ble en himla forskjell da Aisha fra Kirgisistan kom, sier Birger Sørhus (62). Her sammen med kona på gårdsplassen.
OMTENKSOM: Aisha serverer kaffe - og Birger har bare godord å si om sin kone.