Birger (62) fant lykken med Aisha (49)

I alle år har Birger Sørhus (62) vært ungkar og stelt kuene sammen med foreldrene på garden. Så kom Aisha (49) fra Kirgisistan inn i Birgers liv og snudde opp ned på alt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ØVRE VATS i Rogaland (Dagbladet): Birger har aldri stresset så mye med å finne seg dame. Som enebarn ble han tatt godt hånd om av foreldrene. Han tok landbruksskole og var i militæret, ellers har han holdt seg hjemme. En klassisk norsk ungkar fra bygda.

Men i fjor vår traff han Aisha. Hun hadde kommet til Norge som flyktning et års tid tidligere, og bodde på mottak i Haugesund. De to traff hverandre i byen, og fikk umiddelbart en god tone. Før jul giftet de seg i Stockholm.

Birger har vært vant til at mor styrte i huset. Etter at hun døde, ble det både stusslig og rotete i hjemmet.

- Helsa til mor skrantet på slutten, og vi hadde hjemmehjelp halvannen time om dagen. Aisha er her 24 timer i døgnet og ordner alt. Jeg får nesten bare lov til å sitte i stolen, flirer Birger.

Aisha løper til og fra med mer kaffe og vafler, sviskegrøt og fløte. Hun er fra en millionby i den tidligere Sovjet-republikken, nå er hun bondekone på den norske landsbygda.

- Hun vasker huset, ordner på kjøkkenet og styrer med gardiner og blomster. Du verden, det er et helt nytt liv, en himla forskjell fra før, sier Birger Sørhus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer