Birger vant to mill. på bursdagen sin

Birger Bjurstrøm (62) spiste bursdagskake med kona da Norsk Tipping ringte om gla\'meldingen. To millioner kroner i Extra-gevinst - og det på selveste bursdagen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Kvelden ble snudd på hodet, humrer Bjurstrøm.

-  Det var en uventet bursdagsgave, og så jeg som aldri før har vunnet mer enn den minste gevinsten.

Gratulasjonene strømmet på i går fra kunder og kollegaer hos Billington Jernvareforretning i Halden. Butikksjefen sjøl gliser og tror knapt det er sant. Han får ikke gjort så mye annet på en dag som denne.

-  Sånt skjer andre

Det har ikke helt gått opp for ham at han vant to millioner kroner på kupongen han kjøpte hos Ringstad Tobakk tirsdag ettermiddag.

-  Jeg skjønner ennå ikke helt at det er sant. Det er sånt som skjer andre, ikke deg. Men så plutselig er det du som er den heldige. Det er moro. Jeg hadde egentlig ikke tenkt noe på hele Extra-trekningen før Norsk Tipping ringte meg. Det kom jo helt overraskende, men så var vi i alle fall forberedt før trekningen på TV, forteller han til Dagbladet.

Birger Bjurstrøm hadde belaget seg på en stille og rolig bursdagskveld, ikke noe «hæla i taket», som han sier. Han og kona koste seg med bløtkake hjemme i stua da nyheten sprakk. Vanligvis følger han ikke en gang med på trekningen på TV. Men denne tirsdagskvelden ble annerledes. Da TV-opptaket ble sendt seinere på kvelden satt Bjurstrøm ivrig benket foran skjermen og fikk trekningen bekreftet. Sannelig var han blitt Extra-millionær. Full pott.

-  Har det vi trenger

 TIDENES BURSDAG: 
- Jeg skjønner ennå ikke helt at det er sant, gliser Birger Bjurstrøm, butikksjef i Billington Jernvareforretning i Halden. Foto. John Terje Pedersen
TIDENES BURSDAG: - Jeg skjønner ennå ikke helt at det er sant, gliser Birger Bjurstrøm, butikksjef i Billington Jernvareforretning i Halden. Foto. John Terje Pedersen Vis mer

-  Hva skal du gjøre med pengene?

-  Jeg vet ikke riktig. Vi er vel etablert, har det bra og har det vi trenger. Jeg får vel la dette synke inn litt først, så får vi nå se, sier den sindige 62-åringen.

Han har spilt Extra i et par år og kommer til å fortsette med det.

-  Det lille jeg spiller får nå gå sin gang, det, sier den nybakte Extra-millionæren.