Ekstremværet «Hans»

Birgit flyktet fra «Hans»

Ferien tok plutselig en brå vending for den danske turisten, som i likhet med flere satte kursen mot Trondheim.

SOL: Det er lite som minner om ekstremværet «Hans» i Trondheim. Danske Birgit Siegfredsen nyter ferien videre i Trøndelag. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
SOL: Det er lite som minner om ekstremværet «Hans» i Trondheim. Danske Birgit Siegfredsen nyter ferien videre i Trøndelag. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer
Publisert
Annonse

TRONDHEIM (Dagbladet): Ekstremværet «Hans» har onsdag ført til store skader flere steder i landet.

Samtlige hovedveier mellom Oslo og Trondheim er nå stengt, store deler av Hønefoss evakueres, en luke i kraftstasjonen i Våler vurderes sprengt og det er mistanke om at brua over Hallingdalselva synker.

Situasjonen er derimot en helt annen lenger nord i landet.

Mens det i Sør-Norge bøtter ned, er det nærmere 20 grader og sol fra tilnærmet skyfri himmel i Trondheim. Dette har fått enkelte til å flykte til den trønderske hovedstaden.

SOL: Mange hadde onsdag tatt turen til Torget i Trondheim, som virkelig badet i sol. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet
SOL: Mange hadde onsdag tatt turen til Torget i Trondheim, som virkelig badet i sol. Foto: Henrik Einangshaug / Dagbladet Vis mer

Flyktet fra ekstremværet

- Vi skal ned for å se gamlebyen og kirken, og bare nyte det mens vi er her, sier danske Birgit Siegfredsen til Dagbladet, og skryter av byen:

- Det virker som en veldig fin by!

En rekke turister ferier for øyeblikket i Norges tredje største by, som i 2018 hadde hele 1,14 millioner kommersielle gjestedøgn, ifølge tall fra NHO.

Ekstremværet «Hans» har skapt store ødeleggelser flere steder i Sør-Norge. Her seiler et hus inn i ei bru i Hemsedal. Video: Privat. Vis mer

Det var derimot ikke Trondheim som sto på ferieplanene, da Birgit for noen dager siden forlot Danmark, og satte kursen for Norge og en nærmere tre uker lang ferie.

- Vi bodde i Rondane nasjonalpark, og det var veldig dårlig vær. Det var ikke planen å dra hit, men da vi så værmeldingen, så dro vi hit i stedet.

- Så dere kom til Trondheim fordi været er bedre her?

- Vi ønsket å komme oss ut av rød sone, fordi vi hadde flere advarsler om veldig dårlig vær. Så da bestemte vi oss for å kjøre, og forhåpentligvis få bedre vær.

Vestlandet neste

Birgit var langt fra den eneste som hadde tatt turen til Trondheim for å nyte det gode været i byen. Flere Dagbladet har snakket med har gjort det samme.

Været er helt ulikt hva innbyggerne i den svenske byen Åre, som ligger 2,5 time øst for Trondheim, opplever.

Der førte ekstremværet til skade på en rekke bygninger og infrastruktur tirsdag, da store steiner skapte trøbbel i elva som renner gjennom byen.

I likhet med en rekke andre, mottok hun også nødvarselet som ble sendt ut tidligere denne uka.

- Jeg tror vi fikk fem eller seks varsler, sier hun.

Atlanterhavsveien. Atlanterhavsvegen sør for Averøy i. retning Hustadvika. Storlauvøya i forgrunnen. Norgesferie drone.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Atlanterhavsveien. Atlanterhavsvegen sør for Averøy i. retning Hustadvika. Storlauvøya i forgrunnen. Norgesferie drone.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Selv planlegger Birgit å fortsette ferien i Trondheim i noen dager til, før hun setter kursen vestover, hvor hun blant annet skal kjøre Atlanterhavsveien.

- Vi har planlagt en biltur, og kanskje endrer vi slik vi gjorde nå, for det var ikke planen vår å dra til Trondheim. Men vi har noen steder vi vil til.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer