Birgit Skarstein hylles etter oppgjør med kroppspresset

- Se på beina. Disse har fått gjennomgå fra folk som mener de ikke er fine nok til å gå i skjørt eller være på stranda, skriver hun.

LAM: Idrettsutøveren forteller at hun selv har erfart hvor betydningsløst det er å bry seg om hvordan kroppen ser ut. Foto: Erik Norrud
LAM: Idrettsutøveren forteller at hun selv har erfart hvor betydningsløst det er å bry seg om hvordan kroppen ser ut. Foto: Erik Norrud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den norske paralympics-utøveren Birgit Skarstein (30), kjent som Norges beste, går hardt ut mot stygge kommentarer rundt sin egen kropp.

I et flammende innlegg på sin egen Facebook-side tar hun et oppgjør med kroppspress, og oppfordrer andre til å gjøre det samme.

«Hva om vi ble enige om at det er hva vi kan bruke kroppen til som kan bety noe for oss?», skriver hun.

- Klikker helt

Innlegget var før midnatt søndag delt over 2200 ganger, og hadde mottatt over 10 000 likerklikk.

Etter å ha lagt ut innlegget, er hun mer enn fornøyd med responsen hun har fått. På spørsmål fra VG, gir hun uttrykk for at hun syntes det er kjempekult at folk verdsetter temaet.

- Herregud, det klikker jo helt her. Jeg synes det er kjempekult, og det viser at det er et tema som mange har et forhold til. Folk kjenner seg kanskje litt igjen, sier Skarstein til avisa.

- Jeg synes det er spesielt kult at så mange har delt det, for det betyr jo at folk kjenner seg igjen i det jeg skriver, legger hun til.

«Brutalt møte»

Videre skriver Skarstein om hvordan skaden som gjorde henne lam påvirket henne i begynnelsen, og hvordan hun på en familietur til Spania fikk et «brutalt møte med den nye virkeligheten».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer