Birgitte (24) døde av rabies

Ble smittet av valp hun og vennene hjalp på Filippinene. Døde på sykehuset i Førde.

DØDE AV RABIES: Birgitte Kallestad (24) fra Fjell. Foto: Privat
DØDE AV RABIES: Birgitte Kallestad (24) fra Fjell. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

24 år gamle Birgitte Kallestad fra Fjell kommune utenfor Bergen døde mandag av rabies etter å ha blitt smittet av en valp på tur til Filippinene.

Familien har i kveld bekreftet dødsfallet overfor VG. Dagbladet har torsdag kveld vært i kontakt med familiens talsperson Jens Eikås.

- Da det nå verserer mange rykter, velger vi å gå ut med den sanne historien om hva som skjedde, skriver familien.

- Stelte valp

- Birgitte reiste til Filippinene i februar sammen med flere venner. Da de var ute og kjørte moped, så de en liten hjelpeløs valp i veikanten. Birgitte løftet valpen opp i en kurv, og tok den med hjem. Hun vasket og stelte den og den begynte til hennes glede å friskne til. De lekte med valpen i hagen. Alle i huset lekte med valpen, også familien som bodde i resorten, og naboungene. Etter hvert begynte valpen å bite etter dem på valpevis. Den nappet etter fingrene når de lekte. Alle fikk noen små valpebitt i ferien. Birgitte som selv er helsearbeider gjorde alt hun skulle. De små skrammene var ikke større enn at de ble sterilisert. Ingen av dem hun var sammen med så noe behov for legetilsyn, sier familien i uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer