Drapet på Birgitte Tengs:

Birgitte Tengs' far mener han ble lurt til å stille i dokumentar

Torger Tengs sier han ble lurt trill rundt av regissøren bak dokumentaren «Hvem drepte Birgitte?». Dette avvises av regissøren.

DRAPSGÅTE: Birgitte Tengs var 17 år da hun ble funnet drept i nærheten av barndomshjemmet på Karmøy i 1995. Foto: NTB Scanpix
DRAPSGÅTE: Birgitte Tengs var 17 år da hun ble funnet drept i nærheten av barndomshjemmet på Karmøy i 1995. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Faren til Birgitte Tengs sier til NRK at han føler seg lurt til å stille i TV-dokumentaren om drapet. Dokumentaren er blitt vist på TV 2 de siste ukene.

Torger Tengs er medvirkende og forteller om drapet på datteren i «True crime»-serien «Hvem drepte Birgitte?». Serien er regissert av Bjørn Eivind Aarskog og Bjørn Olav Jahr.

Manuset til serien er bygget på Jahrs bok om drapet fra 2015. Ifølge Tengs ble han ført bak lyset angående Jahrs medvirkning i serien. Til NRK sier Tengs at han ikke hadde medvirket i serien hvis Jahr var involvert.

- Lurt trill rundt

- Jeg ble lurt trill rundt til å stille opp av Aarskog, sier Tengs til NRK.

Aarskog avviser at han har lurt Tengs til å medvirke i serien. Ifølge Aarskog var det naturlig å samarbeide med Jahr grunnet hans innsikt i saken.

- Det er jo opp til meg som regissør og produsent å velge staben jeg vil samarbeide med, sier Aarskog til NRK.

Birgitte Tengs (17) ble funnet drept i nærheten av sitt hjem 6. mai 1995. Tengs sin fetter ble først dømt for drapet, men seinere frikjent i lagmannsretten.

Han ble likevel dømt til å betale Tengs´ foreldre oppreisning i en sivil sak. Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg dømte i 2003 den norske staten til å betale erstatning til fetteren fordi erstatningsdommen gikk for langt i å forutsette at fetteren var skyldig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer