Birgitte Tengs-saken: Nye undersøkelser

DNA-resultater gir grunnlag for nye etterforskningsskritt. Politiet avviser likevel noen rask oppklaring.

DREPT: Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy i 1995. Saken står fremdeles som en av Norges uløste drapsgåter. Foto: Våge studio / NTB scanpix
DREPT: Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy i 1995. Saken står fremdeles som en av Norges uløste drapsgåter. Foto: Våge studio / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sør-Vest politidistrikt kommer torsdag med ny informasjon i Birgitte Tengs-saken. I ei pressemelding skriver politiet at de har fått resultater som kan danne grunnlag for ytterligere undersøkelser.

I april 2019 informerte politiet om at de hadde mottatt analyseresultater fra Rettsmedisinsk institutt i Innsbruck i Østerrike. Rapporten baserte seg på store mengder biologisk materiale politiet sendte til DNA-analyser høsten 2017.

Tidkrevende arbeid

- Politiet innså tidlig at arbeidet med DNA-prosjektet kunne bli omfattende og tidkrevende, men vi ser nå at prosjektet har utviklet seg til å bli enda mer komplekst og tidkrevende enn først antatt, sier påtaleansvarlig Lars Ole Berge i Sør-Vest politidistrikt i pressemeldinga.

Han ønsker fremdeles ikke å gå inn på innholdet i rapporten fra Østerrike. Likevel bekrefter han at arbeidet med DNA-sporene fortsetter fra politiets side.

To retninger

Det var 6. mai i 1995 at Birgitte Tengs (17) ble funnet drept og seksuelt misbrukt i et skogholt på Karmøy. Nesten to år etter drapet, den 8. februar 1997, ble Birgittes fetter pågrepet og siktet for drapet. Rettsprosessen mot ham, endte seinere i frifinnelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer