Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Birgittes fetter er offer for selvmordsrykter

Birgitte Tengs' fetter forfølges av en rykteflom. Flere ganger den siste uka har hans to forsvarere vært nødt til å gå ut og avkrefte at den tidligere drapstiltalte 21-åringen har tatt sitt eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fetterens advokater vurderer å gå til politiet for å få stoppet de ondsinnede ryktene.

- Vi ser veldig alvorlig på dette. Det er åpenbart at noen ønsker å skade min klient, sier fetterens forsvarer, Sigurd Klomsæt.

Dagbladet og en rekke andre medier har den siste uka mottatt ryktet om at Birgitte Tengs' fetter har tatt livet av seg, og etterlatt et brev der han tilstår drapet på sin kusine i mai 1995. Også fetterens nærmeste familie har blitt konfrontert med ryktet.

- Dette er så ondsinnet at jeg ikke har ord. Daglig får jeg oppringinger fra journalister og andre som har hørt at min klient er død, sier Klomsæt.

Tung beskjed

Birgitte Tengs' fetter er for tida bosatt i utlandet, der han studerer medievitenskap. Hans to forsvarere, advokatene Arvid Sjødin og Sigurd Klomsæt, har jevnlig kontakt med ham under studiene. Rykteflommen har nå blitt en slik belastning for hans nærmeste familie i Haugesund at forsvarerne så det nødvendig å opplyse fetteren om folkesnakket.

- Det var selvsagt en tung beskjed å få. Han er forferdelig skuffet over at noen går aktivt inn for å skade ham på denne måten, sier Sjødin.

Virker organisert

Fetterens forsvarere skal i løpet av neste uke avgjøre om de vil anmelde forholdet.

- Det er tydelig at dette er organisert på en eller annen måte, sier Klomsæt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling