Birgittes fetter gråt i retten

Gråtende hikstet tiltalte i Birgitte-saken henvendt til juryen: - Jeg har aldri gjort Birgitte noe vondt. Jeg har ikke det!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tiltalte fetteren fikk ordet av lagmann Steinar Trovåg etter at aktor og forsvarer hadde holdt sine siste innlegg i behandlingen av Birgitte-saken i Gulating lagmannsrett tirsdag. I morgen trekker den ti personer store juryen seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet.

Men før det ble avgjort at retten skulle ta pause til onsdag, spurte Trovåg fetteren om han hadde noe å tilføye.

Brast i gråt

Spørsmålet fikk fetteren til å briste i kraftig gråt.

- Jeg skjønner at dette kan være vanskelig for deg, så du trenger ikke si noe, sa lagmannen.

- Men vi er blitt enige om at han vil si noe, sa forsvarer Erik Nadheim.

Deretter greide fetteren å komme med sin siste appell til juryen:

- Alt jeg vil si til dere, jeg ønsker bare å si en ting, og det er at da jeg ble anholdt 8. februar, og fengslet 10. februar, så hadde jeg aldri en sjanse. Uansett hva jeg sa,så ble det bare satt til side med at det ikke var riktig.

- Jeg har aldri gjort noe vondt mot Birgitte. Jeg har ikke det, sa fetteren gråtende.

Seks uker

Han har i mer enn seks uker nesten daglig møtt på tiltalebenken i Gulating lagmannsrett i Stavanger. Der er han tiltalt for å ha drept sin egen kusine, 17 år gamle Birgitte Tengs, under særdeles skjerpende omstendigheter.

Da rettssaken startet, sa fetteren i sin forklaring for lagmannsretten at han var blitt manipulert av politiet til å avgi falsk tilståelse. Den har han senere trukket, og han bedyrer nå sin uskyld.

Retten tok tirsdag formiddag pause til onsdag morgen. Lagdommer Steinar Trovåg vil da gi juryen en rettsbelæring. Deretter trekker juryen seg tilbake for å avgjøre skyldspørsmålet.

AKTOR OG FORSVARER:</B> Aktor i Birgitte-saken, Harald L. Grønlien, i samtale med en av fetterens forsvarere, advokat Sigurd Klomsæt, i Gulating lagmannsrett i dag.