- Birgittes fetter må frifinnes

Politiet må starte ny etterforskning av Birgitte-drapet, krevde forsvareren, advokat Arvid Sjødin, da han i dag la ned påstand om frifinnelse av den 20 år gamle fetteren, som er tiltalt for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Gjerningsmannen finnes i politiets dokumenter, men det er ikke Birgittes fetter som er ansvarlig for drapet, sa Sjødin da han innstendig oppfordret påtalemyndigheten om å starte ny etterforskning.

Kan løses

- Setter man nye folk på saken, er jeg overbevist om at drapssaken kan løses, sa forsvareren, som ikke nølte med å si at han selvfølgelig forstår at saken har vært en tragedie for Birgittes foreldre.

- Psykologisk vanvidd

I sin prosedyre beskrev Sjødin hvordan tilståelsen, som er aktors hovedbevis mot 20-åringen, ble provosert fram av avhørsleder Stian Elle.

- Tiltalte kom for eksempel til samtale med Elle etter å ha tilbrakt helgen alene på cella. Da blir han spurt om hva hjernen hans har fortalt ham i løpet av helgen. Han blir spurt om det er nei- eller ja-tankene som styrer. Dette er det psykologiske vanvidd, sa Sjødin som ba Karmsund herredsrett frifinne fetteren.

Rettsforhandlingene fortsetter i morgen med åpning for sluttreplikker fra aktoratet og forsvarerene. Dom i saken faller senere.