Birgittes onkel anmelder politiet

Haugesund: Avdøde Birgitte Tengs' onkel har anmeldt politimesteren i Haugesund for tjenesteforsømmelse. Årsaken er at politiet ikke vil gjenoppta drapssaken fra 1995.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag kveld leverte onkelen til Birgitte Tengs anmeldelsen. Hans sønn, Birgittes fetter, ble i 1998 frikjent for drapet på sin 17 år gamle kusine. Onkelen påpeker i anmeldelsen at drapet derfor er uoppklart, skriver Haugesunds Avis.

Onkelen er dypt fortvilet over at politiet ikke har vært villig til å foreta nye undersøkelser i saken. To privatetterforskere har foretatt undersøkelser for familien. Begge har konkludert med at en person som politiet sjekket ut av saken kunne ha vært gjerningsmannen. En av etterforskerne mener det er klanderverdig av politiet at vitner som har meldt seg ikke har blitt avhørt.

I den sterkt følelsesladde anmeldelsen gir Birgittes onkel også uttrykk for hvordan arrestasjonen og tiltalen mot hans sønn har splittet familien og påført den uopprettelige skader. Han mener at politimesteren gjennom sine uttalelser har bidratt til å opprettholde et stempel på hans sønn som Birgittes drapsmann.

Det er nå politiets særskilte etterforskningsorgan SEFO som på nytt skal vurdere politiets og påtalemyndighetens behandling av Birgitte-saken. Det blir andre gang SEFO undersøker etterforskningen av drapet på Birgitte Tengs. Advokat Arvid Sjødin, som forsvarte Birgittes fetter i Karmsund herredsrett, anmeldte tidligere etterforskningsledelsen og påtalemyndigheten for bevisst feilinformasjon og for å ha holdt tilbake informasjon. Denne saken ble henlagt i 1999.

17 år gamle Birgitte Tengs ble funnet drept ved Gamle Sundsveg, like ved sitt hjem, på Karmøy 6. mai 1995. 7. februar 1997 blir Birgittes 20 år gamle fetter pågrepet. Han ble funnet skyldig i Karmsund herredsrett samme år, mens Gulating herredsrett frikjente ham i 1998.

(NTB)