SIKTET: Trond Birkedal. Foto: Geir Otto Johansen/SCANPIX
SIKTET: Trond Birkedal. Foto: Geir Otto Johansen/SCANPIXVis mer

Birkedal etterforskes for sexbilde-lokking

Den tidligere Frp-toppen Trond Birkedal (31) etterforskes for å ha lokket unge gutter til å sende nakenbilder av seg selv. Deriblant minst en mindreårig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trond Birkedal (31) etterforskes for å ha forsøkt å lokke flere unge gutter til sex, får Dagbladet opplyst.

Flere gutter har vært inne til avhør. Minst en av guttene skal være under den seksuelle lavalder. De fleste er etter det Dagbladet forstår gutter i alderen 16-18 år.

Møttes i partiet Guttene skal være fra hele landet, og de fleste skal være tilknyttet FpU. Birkedal skal i flere tilfeller ha møtt guttene i partisammenheng. Deretter skal han ha tatt kontakt med dem på nettet for å få dem til å sende nakenbilder av seg selv.
Politiet mener at Birkedal har innyndet seg hos guttene med hensikt om å ha sex med dem, såkalt grooming eller barnelokking. Birkedal er tidligere ordførerkandidaten for Frp i Stavanger. Han satt også i sentralstyret og i partiets arbeidsutvalg.

Birkedal er siktet for seksuell omgang med en mindreårig gutt og for å ha nakenfilmet intetanende menn i boblebadet sitt. Etterforskningen av sexlokkingen kan føre til at siktelsen mot Birkedal blir utvidet. Det er straffbart å be om og motta nakenbilder av barn og ungdom helt opp til 18 år.
- Ikke oversikt Birkedals forsvarer, Arvid Sjødin, sier til Dagbladet at han har gått gjennom avhørene og kjenner innnholdet, men at han ikke vet om det kan være snakk om grooming.

- Det kommer an på alder. Jeg har ikke oversikt over de detaljene. Jeg har ingen kommentar til eventuelle sånne saker. Det er ikke noe han er siktet for. Jeg vil vente til jeg hører hva politiet mener om saken, sier han.
Bistandsadvokaten til 17-åringen som mener seg utsatt for sexovergrep, Hege Salomon, er ikke overrasket over de nye opplysningene.

- Dette kan likne på hvordan han også har operert i forhold til en av mine klienter, sier Salomon til Dagbladet.

Etterforskningen nærmer seg nå slutten.

- Det vil ikke ta mange ukene før jeg kan sende fra meg en innstilling til statsadvokaten Så skal statsadvokaten i Rogaland ta endelig stilling til tiltalespørsmålet, sier politiadvokat i Rogaland politidistrikt, Karsten Monsen.