Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Birkedal får en strøm av lykkeønskninger

Familie og lokalsamfunn slår ring om den overgrepssiktede ekspolitikeren, på tross av pressens karakterdrap, forteller advokat Arvid Sjødin.

UTE AV FENGSEL: - Jeg tror det er like greit at jeg er her inne, sa overgrepssiktede Trond Birkedal (t.h.) til advokat Arvid Sjødin mens mediekjøret mot ham sto på som verst og han satt i varetekt med brev- og besøksforbud. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN/SCANPIX
UTE AV FENGSEL: - Jeg tror det er like greit at jeg er her inne, sa overgrepssiktede Trond Birkedal (t.h.) til advokat Arvid Sjødin mens mediekjøret mot ham sto på som verst og han satt i varetekt med brev- og besøksforbud. Foto: GEIR OTTO JOHANSEN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): - Trond Birkedal klarer seg helt fint. Familie og lokalsamfunnet, ja, også partifolk slår ring om ham, sier advokat Arvid Sjødin til Dagbladet.

Sjødin er kommet til den store journalistkonferansen Skup i Tønsberg for å snakke om Birkedal-saken, som har preget så vel hans som klienten og medienes liv de siste knappe to ukene.

Slapp ut Etter ti dager i varetekt slapp den 31-årige tidligere Fpu-lederen og ordførerkandidaten ut i dag, fordi politiet mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse. Han dro til familien, og skal bruke helga til å slappe av.

Sjødin forteller at Birkedal er godt forberedt på livet ute i samfunnet.

- Han har hele tida hatt tilgang på media, og har selvsagt registrert at han prydet forsidene på avisene. Derfor har han vært godt oppdatert på hva som har foregått der ute. Han sa til meg: «Jeg tror det er like greit at jeg er her inne.»

- Hva synes han om mediedekningen? Har den vært i proporsjon med saken?

- For å si det slik: Det har vært et karakterdrap. Det kom ikke uventet på meg, som har drevet med dette i 20 år. Men jeg kunne nøyaktig fortelle hans mor hva som kom til å skje de fire neste dagene da saken sprakk, sier Sjødin.

Lykkeønskninger Han forteller at det har strømmet på med lykkeønskninger mens saken har stått på.

- I dag, da han slapp ut og jeg skulle kjøre ham hjem, var det første han ville ha, et halvt horn med ost og skinke. Derfor svingte vi innom et bakeri. Damen bak skranken ga ham en spontan klem, og han trengte ikke betale. Det sier noe. I tillegg har han fått en mengde støtteerklæringer per e-post, sosiale medier og telefoner til advokatkontoret. Han står sterkt på grunn av sitt vinnende vesen og karakter, sier Sjødin.

PÅ JOURNALISTKONFERANSE: Advokat Arvid Sjødin kom til Skup-konferansen i Tønsberg for å snakke om Birkedal-saken. MMS-foto: RALF LOFSTAD
PÅ JOURNALISTKONFERANSE: Advokat Arvid Sjødin kom til Skup-konferansen i Tønsberg for å snakke om Birkedal-saken. MMS-foto: RALF LOFSTAD Vis mer

- Hva har vært verst ved mediedekningen?

- Alle faktafeilene, som jeg vet om, men ikke kan kommentere. For eksempel fokuseringen på Thailand-turene hans, i forsøket på å framstille ham som et slags sexmonster. Det stemmer bare ikke, sier Birkedals advokat.

- Og så er det den skjeve fokuseringen på andre ting enn individet. Pressen er først og fremst ute etter å ta Siv Jensen og Geir Mo, Birkedal forsvinner i det hele.

- Politiet er nå i ferd med å ferdigstille etterforskningen. Hvordan tror du saken munner ut for Birkedals del?

- Jeg tror ikke det munner ut i så mye. Ut fra hva jeg forstår, har ikke politiet all verdens bevismengde.

DEBATT: Anne Lindmo ledet debatt om presseetikk under første kveld av årets Skup-konferanse. Birkedal-saken var sentralt tema. F.v. VG-kommentator Erik Mosveen, Anne Lindmo, Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd og advokat Arvid Sjødin. MMS-foto: RALF LOFSTAD/DAGBLADET
DEBATT: Anne Lindmo ledet debatt om presseetikk under første kveld av årets Skup-konferanse. Birkedal-saken var sentralt tema. F.v. VG-kommentator Erik Mosveen, Anne Lindmo, Aftenpostens sjefredaktør Hilde Haugsgjerd og advokat Arvid Sjødin. MMS-foto: RALF LOFSTAD/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media