Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Birkedal mistenkt for overgrep mot 13 personer

Han skal også være mistenkt for produksjon av overgepsbilder av barn.

MISTENKT FOR OVERGREP MOT 13 PERSONER:
Den tidligere Frp-politikeren Trond Birkedal, her avbildet på Fremskrittspartiets landsmøte i 2007.
Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix
MISTENKT FOR OVERGREP MOT 13 PERSONER: Den tidligere Frp-politikeren Trond Birkedal, her avbildet på Fremskrittspartiets landsmøte i 2007. Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den overgrepssiktede tidligere Frp-politikeren Trond Birkedal er mistenkt for seksuelle overgrep mot minst 13 personer, ifølge Stavanger Aftenblad. Han skal også være mistenkt for produksjon av overgepsbilder av barn.

Det er fem bestemmelser i straffeloven Birkedal nå skal være mistenkt for. Alle omhandler seksualforbrytelser, skriver aftenbladet.no.

Politiets etterforskning skal nå være avsluttet, med mindre påtaleansvarlig jurist ønsker ytterligere undersøkelser.

Etter det avisa erfarer, er Birkedal mistenkt for overgrep mot 13 eller 14 unge menn eller gutter. Han skal også være mistenkt for produksjon av overgrepsbilder av barn. Han har angivelig utgitt seg for å være ung jente på nettet, sendt seksualiserte bilder av «seg selv» og bedt om å få tilsvarende tilsendt fra unge gutter.

Til tross for mistankene, er siktelsen mot ekspolitikeren foreløpig ikke blitt utvidet.

Det alvorligste punktet i siktelsen dreier seg om seksuell omgang med en gutt på 15 år på et hotell i Oslo juli 2008. Strafferammen for dette er inntil seks års fengsel.

Birkedal benekter det gutten har anmeldt ham for, men skal i tidligere politiavhør ha innrømmet å ha filmet unge menn i dusjen.

Det er mulighet for at ekspolitikeren kan få strafferabatt for de forholdene han har tilstått.

Ifølge Birkedals forsvarer Arvid Sjødin vil den tidligere ordførerkandidaten ikke gå med på tilståelsesdom dersom han tiltales for seksuell omgang med gutten som var 15 år i 2008. (NTB)