DØMT: Tidligere Frp-politiker Trond Birkedal. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
DØMT: Tidligere Frp-politiker Trond Birkedal. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpixVis mer

Birkedal-straff skal behandles i Høyesterett

Straffeutmålingen i overgrepssaken mot Trond Birkedal skal behandles i Høyesterett. Resten av Birkedals anke forkastes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gulating lagmannsrett dømte i oktober den tidligere Fremskrittsparti-politikeren til sju måneders fengsel for blant annet seksuell omgang med en 15 år gammel gutt.

Straffen var strengere enn da saken var oppe i Stavanger tingrett tidligere i år. Der ble Birkedal dømt til to måneders fengsel, og to tredeler av straffen ble gjort betinget.

Birkedal anket også bevisvurderingen, men denne delen av anken ble avvist av Høyesteretts ankeutvalg. Ankeutvalget har også bestemt at anken over oppreisningen ekspolitikeren ble dømt til å betale - 60.000 kroner - ikke skal behandles.

Gutten, som var medlem i Frps ungdomsparti FpU mens Birkedal var leder der, har forklart at han fikk intimmassasje og at de to hadde seksuell omgang da 15-åringen overnattet på Birkedals hotellrom i Oslo i 2008.

Birkedal har hele tiden fastholdt at de to bare sov i samme seng på hotellrommet.

Dommen i Gulating lagmannsrett falt 17. oktober, og allerede dagen etter leverte Birkedal inn anken som ankeutvalget delvis tillater fremmet for Høyesterett. Det er foreløpig ikke bestemt når landets øverste domstol får saken til behandling.

(NTB)