OMFATTENDE SIKTELSE: Trond Birkedal vil trolig tilstå deler av anklagene mot ham. Her et arkivbilde av Birkedal på Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007. Foto: Geir Otto Johansen / Scanpix
OMFATTENDE SIKTELSE: Trond Birkedal vil trolig tilstå deler av anklagene mot ham. Her et arkivbilde av Birkedal på Fremskrittspartiet sitt landsmøte på Hell i Stjørdal i mai 2007. Foto: Geir Otto Johansen / ScanpixVis mer

- Birkedal vil tilstå deler av siktelsen mot ham

Har diskutert tilståelsesdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Arvid Sjødin bekrefter overfor lokalavisa Rogalands Avis at Birkedal i et avsluttende avhør har diskutert en tilståelsesdom med politiet.

Bekrefter - Jeg kan bekrefte at Birkedal i avhør har blitt spurt om hva han kan innrømme i forhold til at saken blir behandlet som en tilståelsesdom. Og jeg tror saken ender slik, sier Sjødin.

Advokaten vil ikke konkret si hva Birkedal har innrømmet, men tidligere er det kommet signaler om at Birkedal vil innrømme skjult filming av gutter i sin dusj - men nekte for seksuell omgang med mindreårige.

Utvidet En tilståelsesdom blir vanligvis behandlet kun med én dommer til stede, uten vitner, aktor eller forsvarer.

Saken mot tidligere FpU-leder Trond Birkedal har vokst i omfang de siste månedene. Totalt er det ifølge politiet snakk om elleve fornærmede.

Birkedal ble pågrepet for å ha filmet en 19-åring i dusjen i mars.

Siktelsen mot ham ble siden utvidet til også å gjelde seksuell omgang med en mindreårig gutt og for å ha nakenfilmet flere intetanende menn i boblebadet sitt.

Det mest alvorlige punktet i siktelsen er seksuell omgang med en 15 år gammel gutt. Han sto i Dagbladet fram med sin historie i mars i år.