Birøkter siktet for 13 drap

Mannen er mistenkt for å være en av lederne i den greske bygeriljaen 17. november, og ble fredag siktet for 13 drap. Dagen før overga han seg til politiet etter å ha vært på rømmen i to måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dimitris Koufontinas (45) er den siste av i alt 15 mistenkte geriljamedlemmer som er pågrepet siden politiet kom på sporet av geriljaen 29. juni.

Den tidligere birøkteren er den første av de pågrepne som påtar seg et politisk ansvar for virksomheten til den venstreorienterte geriljaen, opplyste forsvareren hans, Ioanna Kourtovik, fredag.

Han innrømmer å ha kjempet for sosialismen, men hevder likevel at han er uskyldig i de mange forbrytelsene han er anklaget for. I tillegg til drapene er Koufontinas siktet for nærmere 100 lovbrudd.

17. november sprang ut av studentopprøret mot den greske juntaen på begynnelsen av 1970-tallet. Bygeriljaen har tatt på seg ansvaret for flere drap på utenlandske diplomater, samt greske politikere og næringslivstopper fra 1975 til 2000.

Blant de pågrepne er tre sønner av en prest. De tre har nå trukket tilbake tilståelsene som de sier ble gitt under press.

NTB