Donald Trump

Bisarre avsløringer

Donald Trumps forhold til andre verdensledere avsløres i ny bok.

TØFFET SEG: Vladimir Putin og Donald Trump sammen i Osaka i 2019, hvor Trump skal ha sagt til Putin at han oppførte seg tøffere mot ham når kameraene var til stede. Foto: Brendan Smialowski / AFP
TØFFET SEG: Vladimir Putin og Donald Trump sammen i Osaka i 2019, hvor Trump skal ha sagt til Putin at han oppførte seg tøffere mot ham når kameraene var til stede. Foto: Brendan Smialowski / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Trumps tidligere pressesekretær, talsperson og stabssjef, Stephanie Grisham, gir neste uke ut bok om sin tid i Det hvite hus.

Der åpner hun blant annet opp om Donald Trumps møter med andre statsledere under sin periode som president.

- Tøffet seg for kameraene

Washington Post skrev tidligere denne uka at Trump i 2019 ga en merkelig beskjed til Russlands president Vladimir Putin under et besøk i Osaka i Japan.

- OK, jeg kommer til å oppføre meg litt tøffere mot deg i noen minutter nå, men det er bare for kameraene. Når de har dratt kan vi snakke, du forstår, hevder Grisham at Trump sa til Putin.

Ifølge The Guardian tegner hun et bilde av flere merkelige situasjoner.

VAKSINE-OPPFORDRING: Donald Trumps oppfordring om å ta vaksine ble ikke spesielt godt mottatt, da han snakket på et velgermøte i Alabama i helga. Foto: Marvin Gentry / Reuters / NTB Vis mer

Upassende Erdogan-spørsmål

I et møte med Tyrkias president Tayyip Erdogan skal Trump ut av det blå ha spurt: «Har noen av dere sett Midnight Express?»

En film fra 1978, hvor en amerikaner havner i fengsel i Tyrkia, og blir utsatt for fysisk og seksuell vold. Regissøren Oliver Stone har seinere unnskyldt seg for måten tyrkere og Tyrkia blir portrettert i filmen.

- Det er en mørk film, skal Trump ha sagt videre.

- Det var en liten reaksjon fra delegasjonen. Kanskje et par politiske humringer, så gikk samtalen videre som om den amerikanske presidenten aldri hadde sagt det, skriver Grisham i boka, ifølge The Guardian.

- Minner meg om hjemløse

Overfor den pakistanske statsministeren skal også Trump ha kommet med en upassende kommentar ifølge den tidligere pressesekretæren.

Hun påstår Trump skal ha sagt at India minnet ham om California, fordi det var så mange hjemløse der.

GIR UT BOK: Stephanie Grisham avbildet utenfor Det hvite hus i 2019 mens hun jobbet som Trumps pressesekretær. Foto: NTB
GIR UT BOK: Stephanie Grisham avbildet utenfor Det hvite hus i 2019 mens hun jobbet som Trumps pressesekretær. Foto: NTB Vis mer

Johnson-fan

I boka skriver hun at Trump på generelt grunnlag ikke var en tilhenger av europeiske statsledere.

Frankrikes president, Emmanuel Macron, var en av de som ifølge Grisham fikk gjennomgå.

I boka skriver hun at Trump omtalte ham som en svak person.

En han likte var derimot Storbritannias statsminister, Boris Johnson.

- Samtalene mellom de to lubne, hvite mennene med rart hår redefinerte ordet «random», skriver hun.

De skal blant annet ha diskutert hvor fysisk sterke kenguruer er, samt giftige dyr i Australia.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer