Biskop advarer mot blodbad i Honduras

Honduras suspendert fra Organisasjonen av amerikanske stater.

FRYKTER BLODBAD: Politi og soldater holder øye med demonstranter som protesterer mot militærkuppet i Honduras. Det er frykt for at det kan komme til sammenstøt mellom motstandere og tilhengere av kuppet når president Manuel Zelaya etter planen vender hjem søndag. Foto: REUTERS / Oswaldo Rivas / SCANPIX
FRYKTER BLODBAD: Politi og soldater holder øye med demonstranter som protesterer mot militærkuppet i Honduras. Det er frykt for at det kan komme til sammenstøt mellom motstandere og tilhengere av kuppet når president Manuel Zelaya etter planen vender hjem søndag. Foto: REUTERS / Oswaldo Rivas / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Honduras ble lørdag kveld suspendert fra Organisasjonen av amerikanske stater OAS fordi de nekter å gjeninnsette president Manuel Zelaya.

OAS tok beslutningen etter at kuppregimet i Tegucigalpa ignorerte fristen som OAS hadde satt til lørdag for å gjeninnsette den avsatte demokratisk valgte presidenten.

Som en følge av suspensjonen ber OAS medlemslandene revurdere sine forbindelser til Honduras. Generalsekretær José Miguel Insulza blir bedt om å trappe opp de diplomatiske initiativene for å få Zelaya gjeninnsatt.

Zelaya har selv varslet at han vil reise tilbake til sitt hjemland søndag ifølge med presidentene fra Argentina og Ecuador, trass i at regimet truer med å arrestere ham.

Det er første gang et medlemsland i OAS blir ekskludert siden Cuba ble utelukket i 1962.

Kald skulder

Beslutningen ble tatt etter at Insulza rapporterte om sitt mislykkede besøk i Honduras fredag, da han ble møtt med en kald skulder av et regime som står fast på at Zelaya ikke skal få komme tilbake.

Insulza sa at det var umulig å overtale regimet i landet til å gjeninnsette president Manuel Zelaya, som ble avsatt av de militære i et kupp for snart en uke siden og sendt i eksil til Costa Rica.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer