Biskop ber statsministeren gripe inn i OL-saken

Ser fordommer mot Nord-Norge dukke opp igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Biskop Per Oskar Kjølaas ber statsminister Jens Stoltenberg om å gripe inn og utsette OL-saken i dag. Han mener OL-striden risper opp store sår i folkedypet.

Senere mandag skal OL-sakens videre skjebne avgjøres av idrettsstyret, men biskop i Nord-Hålogaland Per Oskar Kjølaas ber statsminister Jens Stoltenberg om å gripe aktivt inn og utsette denne prosessen.

- Jeg spør meg hva som kan gjøres for å lege de sårene som har oppstått. Og jeg tror det nå bare er statsministeren og statsråden som kan bidra konstruktivt. De må sørge for at saken blir utsatt. At den ikke blir tatt opp til avgjørelse i idrettsstyret mandag, men at partene får tid til å sette seg ned å drøfte saken i ro og fred. Det er ingenting annet som kan virke forsonende nå, sier Kjølaas til Nordlys.

Han ser fordommer mot Nord-Norge komme opp i dagens lys, fordommer han trodde var historie.

- Det framkommer en masse fordommer som jeg trodde vi skulle være foruten i 2008. Jeg kjenner en lukt av omkamp. Og en lukt av mistillit mot at Nord-Norge skal kunne klare å reise et slikt arrangement, sier han.

Biskopen får noe støtte fra kulturminister Trond Giske.

- Den nedrakkingen som har vært på Tromsø 2018 og Nord-Norge, tar jeg sterkt avstand fra. Den er på villspor. Og det kommer heller ikke på tale å behandle en ny søkerby, sier kulturministeren.

Han understreker likevel at regjeringen ikke kommer til å gripe inn og stoppe prosessen i idretten slik som biskopen ber om.

Biskop ber statsministeren gripe inn i OL-saken

(NTB)

FRYKTER FOR NORD-NORGE: Biskop Per Oskar Kjølaas mener striden rundt Tromsø 2018 har gått for langt.