Biskop Bernt Eidsvig siktet for grovt bedrageri

Har valgt å la seg avhøre.

SIKTET: Biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirke er siktet for grovt bedrageri i medlemsrotsaken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SIKTET: Biskop Bernt Eidsvig i Den katolske kirke er siktet for grovt bedrageri i medlemsrotsaken. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ransaker Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt administrasjonslokalene til Oslo katolske bispedømme (OKB).

Etter at Dagbladet i en serie artikler har avdekket at kirka over år har registrert intetanende personer som medlemmer, og mottatt offentlig støtte på bakgrunn av oppblåste medlemstall, besluttet Fylkesmannen i Oslo og Akershus i november å åpne tilsynssak.

- Per nå er det foretaket Oslo katolske bispedømmet siktet for grovt bedrageri, og summen som ligger til grunn er 50 millioner kroner, sier politiadvokat Kristin Rusdal ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Biskop Bernt Eidsvig har tidligere avvist overfor Dagbladet at kirkas praksis for medlemsregistrering kan være straffbar.

Biskopen sikta Politiadvokat Kristin Rusdal opplyser at to personer, i tillegg til kirka, nå er siktet for grovt bedrageri.

Den ene av disse er biskop Bernt Eidsvig.

I 09.20-tida i morges tok rundt 12 tjenestefolk seg inn for å ransake bispedømmets lokaler. De var i sivil og flere hadde verneutsyr under jakkene. Politiet hadde ikke varslet aksjonen på forhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer