Biskop bruker Fritzl som klimaeksempel

- Vil at folk skal våkne

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Gordon Mursell, biskop i Stafford, England, skriver faste nyhetsbrev i menighetsbladene i Lichfield bispedømme.

I det siste brevet, som har har tittelen "following our dream", skriver biskopen at mennesker som ignorerer klimaendringene er like skyldige som Josef Fritzl.

73-åringen holdt sin datter som kjellerfange i 24 år, og etter utallige voldtekter fikk østerriken fikk sju barn med datteren.

- Jeg prøver å få folk til å våkne opp til konsekvensene av klimaendringene, og hva vi ikke foretar oss i forhold til det. Hvis vi ikke gjør noe, vil det ikke finnes noe fremtid for våre barn heller, sier han, ifølge Fox News.

Biskop Mursell holder fast på at han ikke er ute etter å sjokkere, men at folk skal våkne.

- Josef Fritzl representerer den mest ekstreme formen for det som er en veldig vanlig livsfilosofi: Jeg vil gjøre det som gjør meg glad. Hvis det gjør at andre lider, uflaks for dem, skriver biskopen i nyhetsbrevet.

IKKE USKYLDIG: Josef Fritzl sperret inne og voldtok datteren i 24 år. Biskop Gordon Mursell mener det er like ille som å ikke bry seg om klimaet. Foto: Scanpix
IKKE USKYLDIG: Josef Fritzl sperret inne og voldtok datteren i 24 år. Biskop Gordon Mursell mener det er like ille som å ikke bry seg om klimaet. Foto: Scanpix Vis mer
Biskop bruker Fritzl som klimaeksempel
SKREKKHUSET: I kjelleren på dette huset satt Elizabeth Fritzl og barna fanget.