Biskop Köhn fronter homoparade

Er hovedattraksjon på årets Skeive dager sammen med blant andre Boy George.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Avtroppende Hamar-biskop Rosemarie Köhn har takket ja til å fronte årets parade under homofestivalen Skeive dager, som går gjennom Oslos gater lørdag 24. juni.

- Skeive dager ønsker å vise at vi setter stor pris på den innsatsen Rosemarie har gjort i sitt virke som biskop i Hamar. Hun har virkelig vært en pådriver for inkludering i kirken, men også i samfunnet for øvrig. At hun nå trekker seg tilbake, synes vi er en passende anledning for oss til å vise at vi setter pris på henne ved å gi henne æresplassen under paraden vår, sier daglig leder Tonje Lilleås Humberset.

Fjorårets parade skal ifølge Skeive dager-lederen ha mobilisert 20 000 deltakere, og like mange forventes i år. Festivalen omfatter ellers en filmfestival, konserter, kunstutstilling, show og politiske debatter. Festivalens uttalte mål er å synliggjøre homofil kultur for å «bidra til økt aksept og respekt for denne delen av hovedstadens mangfoldige borgere», ifølge Humberset.

I tillegg til Hamar-bispen frontes festivalen av en konserter med Sondre Lerche, den belgiske Grand Prix-stjernen Kate Ryan og et DJ-sett fra Culture Club-frontmann Boy George.

Rosemarie Köhn ble landets første kvinnelige biskop i 1993, og har tidligere markert seg som liberal ved å vigsle praktiserende homofile prester. I januar i år kunngjorde den 66 år gamle biskopen at hun vil trekke seg fra bispeembetet i oktober av helsemessige årsaker. Köhn har den seinere tida slitt med forhøyet blodtrykk og flere små hjerneslag.

BLIR GJORT STAS PÅ: Hamar-biskop Rosemarie Köhn. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG
BLIR GJORT STAS PÅ: Hamar-biskop Rosemarie Köhn. Foto: FRIDGEIR WALDERHAUG Vis mer
TREKKPLASTER: Boy George, som spiller et DJ-sett på Sentrum Scene fredag 23. juni.
POPULÆR: Fra fjorårets Europride, som mobiliserte 20 000 deltakere og nesten 100 000 tilskuere.