Biskop Kvarme skal avhøres om overgrepssak

I forbindelse med overgrepsanklagene mot en prest.

FEILTOLKET: - Hun ble tilbudt inntil 10.000 kroner til dekning av utgifter til et slikt opphold. I ettertid erkjenner vi at dette kan ha vært uklokt, fordi det kan mistolkes slik VG fremstiller det, skriver biskopen i en pressemelding.
Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.
FEILTOLKET: - Hun ble tilbudt inntil 10.000 kroner til dekning av utgifter til et slikt opphold. I ettertid erkjenner vi at dette kan ha vært uklokt, fordi det kan mistolkes slik VG fremstiller det, skriver biskopen i en pressemelding. Foto: Jeanette Landfald/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også den anklagede presten og kvinnen som har anmeldt ham, blir innkalt til politiet på Romerike om kort tid, skriver VG.

Biskop Kvarme bekreftet i gårat kvinnen fikk 10.000 kroner etter at hun fortalte om hendelsen, men han nekter for å ha forsøkt å kjøpe henne til stillhet.

I juli 2010 mottok biskopen et brev fra kvinnen med forespørsel om støtte til et rekreasjonsopphold.

- Hun ble tilbudt inntil 10.000 kroner til dekning av utgifter til et slikt opphold. I ettertid erkjenner vi at dette kan ha vært uklokt, fordi det kan mistolkes slik VG fremstiller det, skriver biskopen i en pressemelding.

Presten nekter for å ha befølt kvinnen.

Jourhavende jurist Ragnar Berg i Romerike politidistrikt sier til VG at de vil forsøke å få saken best mulig opplyst.

(NTB)